Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον προπονητή για τον τραυματισμό του Αβραμίδη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον προπονητή για τον τραυματισμό του Αβραμίδη

Σήμερα ολοκληρώθηκε η δίκη στο πλημμελειοδικείο Βέροιας με κατηγορούμενους τον προπονητή του άτυχου αθλητή στίβου Γιάννη Αβραμίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου που έχει υποκατασταθεί από το δήμο και τον αρμόδιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βέροιας.

Σύμφωνα με την απόφαση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, στους Στέργιο Διαμάντη, τότε πρόεδρο του νομικού προσώπου ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και Κυριάκο Μηνά, προπονητή, για αμέλεια που οδήγησε στον σοβαρότατο τραυματισμό του τότε 17χρονου μαθητή και αθλητή Γιάννη Αβραμίδη, κατά την διάρκεια προπόνησής του στο άλμα επί κοντώ στο ΔΑΚ “Δ. Βικέλας” στο Μακροχώρι, στις 2 Μαΐου του 2019.
Η διαδικασία ήταν πολύωρη, εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες και των δύο πλευρών και χρειάστηκαν δύο διακοπές για ανακοινωθεί η απόφαση, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2022.
Ο πρόεδρος της έδρας συντάχθηκε με την πρόταση της Εισαγγελέως, κήρυξε ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και επέβαλλε την 12μηνη ποινή φυλάκισης, που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

To Top