Αθώος για τον βιασμό ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας, ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης

106

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο 39χρονος πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης αθλήτριας του το 2011. Αντίθετα, με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3, το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Μειοψήφισαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μια σύνεδρος και ένας ένορκος που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 21χρονης σήμερα καταγγέλλουσας ξέσπασε σε κλάματα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας την απαλλαγή του για την αποπλάνηση λόγω απορρόφησης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Την ενοχή του είχε ζητήσει νωρίτερα ο εισαγγελέας

Να κριθεί ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου είχε ζητείσει νωρίτερα ο εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» του κατηγορούμενου, ωστόσο το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρότασή του.

Η εμπεριστατωμένη εισαγγελική αγόρευση «λύγισε» μάλιστα τόσο τους γονείς της 21χρονης σήμερα καταγγέλλουσας, όσο και την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία βρισκόταν στο ακροατήριο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 21χρονης -σήμερα- αθλήτριας που κατήγγειλλε τον προπονητή ξέσπασε σε κλάματα.

Αυτή την ώρα διεξάγεται η συζήτηση επί των ελαφρυντικών που ζητά ο κατηγορούμενος.

«Καταπέλτης» η εισαγγελική πρόταση

«Να δείτε το πρόσωπο της καταγγέλλουσας, τις ενέργειες, τις πράξεις και τις παραλείψεις της όχι τώρα όπως την είδατε αλλά γυρνώντας τότε το χρόνο, όταν ήταν ένα παιδί» υποστήριξε ο εισαγγελέας, αναφερόμενος σε γεγονότα «που για τον κατηγορούμενο προσέφεραν χαρά, ήταν το καμάρι του, το στολίδι του το άγαλμα του γιατί την θαύμαζε και την αγαπούσε χωρίς όμως τη συναίνεση της».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα περιστατικά διαδραματίζονται το 2009, όταν η καταγγέλλουσα είναι 9 ετών, τελειώνει την Δ’ Δημοτικού. «Το παραπάνω βάρος της καταγγέλλουσας δημιούργησε κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο καταχρώμενος την ιδιότητα του και την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπο του οι γονείς, επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά απευθύνοντας της φράσεις όπως « τί ωραίο κορμάκι έχεις».

Μάλιστα, όπως «επισημάνθηκε ο κατηγορούμενος επιμελώς φρόντισε να χτίσει γερές σχέσεις με όλους τους γονείς των παιδιών και να κερδίσει την εμπιστοσύνη μαζί του και με τα παιδιά, ειδικά όμως έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας».

Στη συνέχεια, ο εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε πως από το 2010 ο κατηγορούμενος προπονητής ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων, τονίζοντας για τον προπονητή: «Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια, συνέχισε να συναναστρέφεται μαζί της. Μέχρι το 2011 οι λεκτικές εκφράσεις που μετουσιώθηκαν σε φιλί, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις, θωπείες και άλλα, παρόλο που ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν το παράνομο των πράξεων του».