Υπόθεση Φλόιντ: Ποινή φυλάκισης έως 25 ετών για τον δολοφόνο αστυνομικό μετά από δικαστική συμφωνία

96

Υπόθεση Φλόιντ: Ποινή φυλάκισης έως 25 ετών για τον δολοφόνο αστυνομικό μετά από δικαστική συμφωνία

Το ανώτερο 25 χρόνια στη φυλακή θα περάσει ο Ντέρεκ Σόβιν, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, καθώς ο ομοσπονδιακός δικαστής που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των τεσσάρων πρώην αστυνομικών της Μινεάπολης δέχτηκε την πρόταση συμφωνίας.

Το αίτημα από την πλευρά του Σόβιν, που είχε υποβληθεί πριν από μήνες ανέφερε ότι ο Σόβιν αναμένεται να εκτίσει ποινή μεταξύ 17 και λίγο πάνω από 21 χρόνων «καλώς εχόντων των πραγμάτων».

 

Η δολοφονία του Φλόιντ, στις 25 Μαΐου 2020, είχε προκαλέσει εθνική οργή απέναντι στην αστυνομική βιαιότητα και την φυλετική αδικία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Σόβιν είχε δηλώσει ένοχος για την καταπάτηση των αστικών δικαιωμάτων του Τζορτζ Φλόντι παρότι νωρίτερα είχε υποστηρίξει την αθωότητά του.

Το έγκλημα αυτό επισύρει ισόβια καταδίκη, ωστόσο μετά τη δικαστική συμφωνία που πέτυχε, η ανώτερη ποινή που θα του επιβληθεί δεν θα ξεπεράσει τα 25 χρόνια.

 

O Σόβιν απευθύνεται για πρώτη φορά στην οικογένεια του Φλόιντ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Μινεσότα, ο Σόβιν θα έπρεπε να εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής αυτής της πολιτείας, ή 15 χρόνια -και θα δικαιούνταν να αποφυλακιστεί υπό επιτήρηση για τα υπόλοιπα επτάμισι χρόνια.