ΚΥΠΡΟΣ Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στους κατηγορουμένους για την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα

108

Tο Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας/Αμμοχώστου, ημερομηνίας 8 Σεπτεμβρίου 2017, με την οποίαν κρίθηκαν ένοχοι δύο κατηγορούμενοι σε σχέση με το τετραπλό φονικό που διαπράχθηκε τον Ιούνιο 2016, στην Αγία Νάπα. Το Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει σε έκαστο των κατηγορουμένων ποινή φυλάκισης διά βίου για κάθε ένα από τα τέσσερα θύματα.

Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικυρώθηκαν επίσης οι καταδίκες και οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Κακουργιοδικείο σε σχέση με τις απόπειρες φόνου εναντίον άλλων δύο προσώπων καθώς και οι κατηγορίες για συνωμοσία.

Στην απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο αποφαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι κατηγορούμενοι έτυχαν δίκαιης δίκης και πως δικαιολογημένα το Κακουργιοδικείο απέδωσε βαρύτητα και αποδέχτηκε ως ακριβή και αξιόπιστη την εξ’ ακοής μαρτυρία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Έλλη Παπαγαπίου, Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας και ο κ. Θάσος Χατζηλούκας, Δικηγόρος της Δημοκρατίας.  (πηγη pio.gov.cy)