Δαμιανός Αθανασίου

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε μια ημεδαπή, κάτοικο Ρόδου, που κρίθηκε ένοχη συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή μιας μητέρας, της κόρης της και της εγγονής της.
Στην υπόθεση βρέθηκαν κατηγορούμενες για εξύβριση, εξύβριση από κοινού και κατά συρροή και συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και από κοινού δύο γυναίκες και το δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρων την δίωξη για τις δύο πρώτες πράξεις δυνάμει του Ν. 4689/2020 και έκρινε ένοχη μόνο την πρώτη για την τρίτη πράξη.
Κατηγορούμενες και μηνύτριες είναι μέλη του Μουσουλμανικού Συλλόγου «Η Αδελφοσύνη».
Η κατηγορούμενη κρίθηκε ειδικότερα ένοχη για το ό,τι την 26-7-2016 και περί ώρα 19:00 εν γνώσει της ισχυρίσθηκε για τις εγκαλούσες ψευδές γεγονός που μπορούσε να βλάψει την τιμή και την υπόληψη τους, ενώ τελούσαν εν γνώσει της αναλήθειας αυτού. Ειδικότερα, στον ως άνω χρόνο και στον χώρο του Μουσουλμανικού Συλλόγου ενώπιον τρίτων μελών του ως άνω συλλόγου τις αποκάλεσε “κλέφτρες”.
Η δίκη μονοπώλησε την Παρασκευή τη συνεδρίαση του δικαστηρίου ενώ ακούστηκαν απίθανα πράγματα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη η δικηγόρος κ. Παναγιώτα Παπαβασιλείου και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος

ΠΗΓΗ .dimokratiki.gr

To Top