Ζακ Κωστόπουλος: Ποινή κάθειρξης 10 ετών για τους δύο κατηγορούμενους – Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης

90

Αποφασίστηκε να μην χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και να μην υπάρξει αναστολή της ποινής. Είχαν κριθεί ένοχοι για το κακούργημα θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Ζακ Κωστόπουλος: Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο μεσίτης, ενώ κατ’ οίκον θα εκτίσει την ποινή ο κοσμηματοπώλης σύμφωνα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στους δύο κατηγορούμενους.

Την ποινή κάθειρξης των 10 ετών χωρίς ελαφρυντικά επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη.

Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους, ενώ πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’οίκον την ποινή του καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους, οι οποίοι ζήτησαν να τους χορηγηθούν αυτά του σύννομου βίου, των μη ταπεινών αιτίων και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης» υποστήριξε στο δικαστήριο προσθέτοντας: «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί» ανέφερε ο εισαγγελέας.