Βόλος: 45χρονος προσπάθησε να χτυπήσει την σύζυγό του και έλεγε στις κόρες του ότι θα τις σκοτώσει

96
466820780

Ένοχο έκρινε έναν 45χρονο από τον Βόλο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος της 43χρονης συζύγου του, ενώ αθωώθηκε για ενδοοικογενειακή εξύβριση κατά συρροή, σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών τους.

Ο 45χρονος συνταξιούχος, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου, μετά την καταγγελία γειτόνων του σε πολυκατοικία ότι δημιούργησε επεισόδιο κατά των παιδιών του (κορίτσια 7 και 11 ετών) και της συζύγου του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, magnesianews.gr, κατέθεσε ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον θυμό του και ξέσπασε κατά της γυναίκας και των παιδιών, τα οποία απείλησε λεκτικά κατά της ζωής τους.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας η γυναίκα, που είναι ιδιωτική υπάλληλος, η οποία αφού ανέφερε τι έγινε το βράδυ της Κυριακής, τόνισε ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν, αλλά όχι με τέτοια ένταση.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι έσφαλε και ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία, ενώ τόνισε ότι προσπάθησε να χτυπήσει την σύζυγό του και επιτέθηκε λεκτικά στα παιδιά του, λέγοντας ότι «θα τα σκοτώσει».

Το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να κηρυχθεί ένοχος για ενδοοικογενειακή απόπειρα σωματικής βλάβης και αθώος, κατά πλειοψηφία, για εξύβριση κατά συρροή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και έχουν γίνει κοινωνικές έρευνες, ωστόσο δεν αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών από τον πατέρα