Βρετανία: Ένοχη η ανάδοχη μητέρα για τη δολοφονία του ενός έτους μωρού της -Το σκότωσε γιατί δεν άντεχε το κλάμα του

Ένοχη κρίθηκε η ανάδοχη μητέρα για τη δολοφονία του ενός έτους Λέιλαντ Τζέιμς Κόρκιλ, στη Βρετανία.

Το σώμα ενόρκων εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τη Λόρα Καστλ. Ο Λέιλαντ Τζέιμς Κόρκιλ πέθανε σε ηλικία 13 μηνών, στις 6 Ιανουαρίου 2021, μία ημέρα μετά αφού υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο σπίτι της Λόρα και του Σκοτ Καστλ, στο Μπάροου ιν Φέρνες, στο Λάνκασαϊρ.

Η Καστλ, που προσπαθούσε να υιοθετήσει τον Λέιλαντ Τζέιμς παραδέχθηκε την ευθύνη για τον θάνατο του βρέφους αλλά αρνήθηκε τη δολοφονία.

Το 12 μηνών βρέφος ζούσε με τους υποψήφιους θετούς γονείς του – τη Λόρα Καστλ και τον 35χρονο σύζυγό της Σκοτ- όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο σπίτι τους.

Η Καστλ αρχικά ισχυρίστηκε ότι το μωρό έπεσε κατά λάθος από τον καναπέ στο σπίτι της, παρά το γεγονός ότι ο μικρούλης είχε υποστεί συντριπτικά τραύματα στο κεφάλι. Κατά τη νεκροψία νεκροτομή διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υποδήλωναν εγκληματική ενέργεια.

Η γυναίκα συνέχισε να επιμένει ότι ο θάνατος του Λέιλαντ-Τζέιμς ήταν ένα τραγικό δυστύχημα, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, οπότε παραδέχθηκε την ανθρωποκτονία, και μάλιστα ακριβώς την παραμονή της δίκης της.

Η Καστλ είπε επίσης ψέματα στην προετοιμασμένη δήλωση υπεράσπισής της, προτού την αλλάξει τελικά και παραδέχθηκε ότι είχε ταρακουνήσει τον μικρούλη, αφού δεν σταματούσε να κλαίει και να ουρλιάζει. Είπε ότι είπε ψέματα, γιατί “ντρεπόταν” και “είχε τρομοκρατηθεί για τις συνέπειες των πράξεών της.

Η ίδια είπε στο δικαστήριο ότι έχασε το μυαλό της όταν το πρωινό της 6ης Ιανουαρίου ο μικρούλης δεν σταματούσε να κλαίει, αφού του είχε δώσει πρωινό. “Ταρακούνησα το όμορφο αγόρι μου. Απλώς ήθελα να σταματήσει να κλαίει” είπε στον δικηγόρο της. “Πόση δύναμη χρησιμοποιήσατε;” τη ρώτησε ο συνήγορός της. “Δεν ξέρω αλλά θα έλεγα αρκετή”, απάντησε αυτή.

Ο δικηγόρος τη ρώτησε: “Τι πέρασε από το μυαλό σου όταν το ταρακούνησες μέχρι να βγει η ζωή από μέσα του;”

“Σε παρακαλώ σταμάτα να κλαις, σταμάτα να κλαις! Ήθελα να σταματήσει!”

To Top