Καταδίκη 5 μελών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών

161

Το κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή κάθειρξης 36 ετών (εκτιτέα τα 20) στους Α. Τ. του Χ. και S O. του H, υπήκοο Τουρκίας, ποινή κάθειρξης 9 ετών και 6 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής της μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της στην Π. Χ. του Ι., ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών στον Π. Π. του Μ και ποινή φυλάκισης 2 ετών στην Ο. Ι. του Π., ενώ αθώος κρίθηκε ο Β. Γ. του Κ.
Ο Τ. Α., με τον Π.Π, την Ι. Ο., τον Τούρκο και την Π. Χ., φέρονται να συγκρότησαν και να εντάχθηκαν σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση, ιεραρχικά δομημένη, εγκληματική οργάνωση, που αποτελείτο από τουλάχιστον έξι άτομα.
Μετά από σχετική συνεννόηση με διακινητές στην Τουρκία, παρελάμβαναν από το σημείο άφιξής τους στην Κω πολίτες τρίτων χωρών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, στη συνέχεια τους οδηγούσαν σε ξενοδοχείο του Π.Π. και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ο. Ι. όπου και διέμεναν κρυμμένοι μέχρι η Π. Χ. να τους εφοδιάσει με ακτοπλοϊκά εισιτήρια προκειμένου να ταξιδέψουν, όταν τούτο κριθεί ασφαλές με το πλοίο της γραμμής από την Κω στον Πειραιά.
Εντός του χρονικού διαστήματος από αρχές Νοεμβρίου και μέχρι την 6-11-2020, παρέλαβαν από σημείο εισόδου στην ελληνική επικράτεια και ειδικότερα από άγνωστη παραλία της Κω, πολίτες τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος γεγονός το οποίο γνώριζαν οι κατηγορούμενοι, διευκόλυναν τη μεταφορά τους εντός της ελληνικής επικράτειας και την εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη.
Εντοπίστηκαν μάλιστα 5 μετανάστες που μετέφεραν με τον τρόπο αυτό.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στ. Αλεξανδρής, Κατ. Βολονάκη, Νικ. Μπόλκας και Βασίλης Πάππου