Αντεισαγγελέας του ΑΠ άσκησε αναίρεση της απόφασης για την αθώωση στελεχών της ΔΕΗ στην Κοζάνη

133
Αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία αθωώθηκαν στελέχη της ΔΕΗ για το αδίκημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή της Κοζάνης, άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωυσίδης.

Στελέχη της ΔΕΗ κατηγορούνταν για τις υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό των κοινοτήτων, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου  και Ακρινής της  Κοζάνης, που φέρονται ότι προέρχονταν από την παραγόμενη τέφρα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό  Αγίου Δημητρίου, που απέχει περίπου 15 χλμ. βορειοανατολικά της Κοζάνης.

Η υπόθεση είχε φθάσει στη Δικαιοσύνη μετά τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει σε βάρος τους το 2013 οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων.

Το Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, είχε κρίνει ομόφωνα αθώους δυο πρώην διευθυντές του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ, ενώ είχε απαλλάξει τον τρίτο κατηγορούμενο λόγω παραγραφής.

Πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι πρώην στελέχη της ΔΕΗ είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ο τρίτος κατηγορούμενος σε 8 μήνες, ενώ ο τέταρτος είχε αθωωθεί.

Η αναίρεση ασκήθηκε λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της αθωωτικής εφετειακής απόφασης.