Χαμός” στο Αυτόφωρο του Βόλου με το πρώην ζευγάρι που αλληλομηνύθηκε – Αυτήν την ποινή επέβαλε το δικαστήριο

108

Οι συνήγοροί της 38χρονης και του 45χρονου ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικού, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο

Βόλος: Πρώτα αλληλομηνύθηκαν και συνελήφθησαν οι δυο πρώην σύζυγοι και μετά ήρθε η απόφαση της Δικαιοσύνης από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Συγκεκριμένα φυλάκιση επτά μηνών «εισέπραξε» το εν διαστάσει ζευγάρι από το δικαστήριο που κάθισε στο εδώλιο και είχε συλληφθεί την Κυριακή στο Βελεστίνο.

Ο άνδρας κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή απειλή, εξύβριση και όλως ελαφρά σωματική βλάβη, με το Δικαστήριο να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή 7 μηνών και 50 ημερήσιων μονάδων προς 2 € η καθεμία, με αναστολή. Επίσης την 38χρονη εν διαστάσει σύντροφό του την έκρινε ένοχη για την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο άντρας πρέπει να βλέπει τα δύο ανήλικα παιδιά τους, επιβάλλοντάς της ποινή 7 μηνών με αναστολή.

Το ζευγάρι είναι σε διάσταση και αρχές Φεβρουαρίου η 38χρονη μήνυσε τον 45χρονο για μη καταβολή διατροφής. Την Κυριακή ο άνδρας πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και μήνυσε την 38χρονη για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Ο 45χρονος ισχυρίστηκε ότι του απαγόρεψε την επικοινωνία με τα δύο ανήλικα παιδιά που έχει το ζευγάρι και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ η 38χρονη πήγε στην Αστυνομία και μήνυσε εκ νέου τον 45χρονο για ενδοοικογενειακή βία, καταγγέλλοντας ότι ο 45χρονος την απείλησε, την εξύβρισε και της προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες.

Η γυναίκα κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι στις 11 το πρωί της Κυριακής 11 Μαρτίου, ετοίμασε τα παιδιά (αγόρι και κορίτσι) για να περάσει ο 45χρονος να τα πάρει. Εκείνος έφτασε στο σπίτι όντας εκνευρισμένος και πήρε αγκαλιά το αγόρι το οποίο δεν ήθελε να πάει μαζί του, ενώ την ίδια επιθυμία εξέφρασε και το κορίτσι, καθώς ρώτησε εάν θα βρίσκεται εκεί και ο αδελφός του 45χρονου ο οποίος δείχνει αυστηρότητα μαζί τους και τα τιμωρεί επειδή κάνουν φασαρία.

Η γυναίκα είπε πως εξαιτίας ενός παλαιότερου επεισοδίου που συνέβη μέσα σε ένα ιατρείο με τον πρώην κουνιάδο της και τον 38χρονο, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του αδελφού του.

Από τη στιγμή που τα δύο παιδιά δεν επιθυμούσαν να πάνε στο σπίτι του στον Βόλο και το κορίτσι ήθελε να παίξουν εκεί, η 38χρονη, όπως υποστήριξε πήρε τα παιδιά οδηγώντας τα προς την κατεύθυνση της πόρτας τότε ο 38χρονος της επιτέθηκε αρχικά λεκτικά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ την απείλησε πως θα τη θάψει. Εκείνη πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να φύγει. Τότε τη χτύπησε με γροθιές στα πλευρά προκαλώντας της μελανιές και γρατσουνιές. Εκείνη ανέβασε τα παιδιά στο σπίτι και μετέβη στο Α.Τ. για να του υποβάλει μήνυση, και τον βρήκε εκεί, ασκώντας και αυτός με τη σειρά του το παραπάνω δικαίωμα εναντίον της.

Βόλος: «Βίαιος χαρακτήρας» κατέθεσε η 38χρονη
Η 38χρονη χαρακτήρισε τον πρώην σύζυγό της βίαιο χαρακτήρα και απέδωσε την έλλειψη επικοινωνίας με τα παιδιά σε δική του άρνηση να ακολουθήσει το πρόγραμμα των συναντήσεων. Αργότερα στην απολογία της ζήτησε από το Δικαστήριο να προστατέψει αυτή και τα παιδιά της από τον 45χρονο. Η μητέρα της 38χρονης κατέθεσε πως βρισκόταν στο μπαλκόνι την ώρα του επεισοδίου και πως επιτέθηκε με γροθιές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στην κόρη της επειδή τα παιδιά δεν ήθελαν να πάνε μαζί του. Ο κατηγορούμενος είπε ότι το πρωί της Κυριακής, βρισκόταν έξω από το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, χτύπησε το κουδούνι και περίμενε απάντηση.

Μετά από δύο λεπτά περίπου και ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν φίλο του είδε τα δύο παιδιά να κατεβαίνουν τις σκάλες και την 38χρονη να κρατά ένα κινητό και να βιντεοσκοπεί την όλη διαδικασία γελώντας. Αγκάλιασε τον γιο του και τον άφησε κάτω παίρνοντας την κόρη του. Τότε η 38χρονη πήγε προς το μέρος του και του πήρε από την αγκαλιά του το κορίτσι λέγοντάς του πως εάν φύγει μαζί με τα παιδιά θα ενημερώσει τον εισαγγελέα.

Τότε της είπε πως λυπάται και αποχώρησε, αρνούμενος πως την εξύβρισε και τη χτύπησε, ενώ κατέφυγε στην Αστυνομία για να τη μηνύσει. Ισχυρίστηκε πως τόσο η οικογένειά της, όσο και η ίδια τον απειλούν λέγοντάς του πως «θα φτύσει το γάλα της μάνας του» και του ακυρώνουν διαρκώς την επικοινωνία με τα παιδιά, τα οποία έχει να συναντήσει ενάμιση μήνα. Ανέφερε πως τα όσα καταγγέλλει η 38χρονη είναι ψέματα και δήλωσε ντροπή που ήταν μαζί της για χρόνια. Η μητέρα του 45χρονου κατέθεσε πως μετακόμισε στον Βόλο από την Αθήνα, ώστε να βοηθήσει τον γιο της με τα παιδιά, νοικιάζοντας για τον σκοπό αυτό ένα μεγάλο σπίτι. Μετέπειτα κατέθεσε ως μάρτυρας ένας γνωστός του κατηγορούμενου που δήλωσε πως δεν συνέβη κάποιο επεισόδιο μεταξύ του 45χρονου και της 38χρονης.

Βόλος: «Δεν προέκυψε πως τη χτύπησε με γροθιές» ανέφερε η εισαγγελέας
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε πως από τα στοιχεία δεν προέκυψε πως τη χτύπησε με γροθιές, αλλά την τράβηξε με τα χέρια του την ώρα που έφευγε προκαλώντας της τις γρατσουνιές, θεωρώντας προσχηματικό πως τα παιδιά δεν ήθελαν να τον ακολουθήσουν και πρότεινε την ενοχή και των δύο για όσα κατηγορούνται.

Οι συνήγοροί τους ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικού, κάτι που έγινε δεκτό, με τον 45χρονο να καταδικάζεται σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών και 50 ημερήσιες μονάδες προς 2 € η μονάδα και την 38χρονη σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών.