Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας: 3 χρόνια σε κτηνοτρόφο για καλλιέργεια χασίς

Σε φυλάκιση 3 χρόνων μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας την ποινή ενός 62χρονου κτηνοτρόφου από το Λαδά, που καλλιεργούσε 93 δέντρα χασίς ύψους έως 3,5 μ. στην περιοχή Ζαρτενά του Ταϋγέτου κοντά στο μαντρί του.

Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 χρόνων και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.

Χθες, ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε τοξικομανία στον κατηγορούμενο, γι’ αυτό και μειώθηκε η ποινή, την οποία ανέστειλε επί τριετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού, η φυτεία εντοπίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 από το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τα χασισόδεντρα ήταν πολυκλαδικά και είχαν φουντιάσει από χαμηλά, ενώ για να μην τα σπάσει ο αέρας γιατί είχαν ύψος, ήταν δεμένα με πλαστικό δίχτυ και στυλωμένα περιμετρικά με σιδεροπάλουκα. Εκτός από τα 93 δέντρα, μέσα στη φυτεία, σε μια σκηνή φτιαγμένη με νάιλον, οι αστυνομικοί βρήκαν και ποσότητα χασίς 2.962,2 γραμ. σε φούντα, που ο κατηγορούμενος είχε συγκομίσει και το αποξήρανε. Η καλλιέργεια εκτεινόταν σε ένα στρέμμα και το λάστιχο που έδινε νερό για να ποτίζονται τα δέντρα με σταγονίδια ακολουθούσε ένα μονοπάτι και κατέληγε σε μία βρύση στο μαντρί του.

Ο ίδιος, όπως και πρωτόδικα, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι καλλιεργούσε το χασίς, λέγοντας πως ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Πέρασε δε, όπως είπε, στην καλλιέργεια χασίς επειδή ήταν χρόνιος χρήστης ηρωίνης και χασίς και εκτός από το να καλύψει τις δικές του ανάγκες για χρήση, θα αντάλλασσε μέρος της ποσότητας που θα συγκόμιζε με ηρωίνη.

https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/dikastiko/item/266699-pentameles-efeteio-kalamatas-3-xronia-se-ktinotrofo-gia-kalliergeia-xasis

To Top