Καταδίκη για τους τέσσερις από τους έξι στην υπόθεση της ναρκω-νταλίκας από την Ολλανδία

Ένοχους έκρινε χθες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, τους 4 από τους 6 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της μεταφοράς με νταλίκα από την Ολλανδία στην Ελλάδα ποσοτήτων κοκαΐνης και χασίς.


Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία, και επέβαλλε στους τρεις, τον 52χρονο αυτοκινητιστή από χωριό του Ηρακλείου, τον 71χρονο ιδιοκτήτη της νταλίκας και στον 45χρονο Αλβανό, που περίμενε στην Αττική το φορτηγό, συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, στον καθένα. Επίσης το δικαστήριο επέβαλλε στον 51χρονο γιο του ιδιοκτήτη του φορτηγού ψυγείου, ο οποίος εκτέλεσε το μοιραίο δρομολόγιο από την Ολλανδία, ποινή κάθειρξης 6 ετών, καθώς του αναγνώρισε τοξικομανία.
Αθώοι κρίθηκαν ο Ηρακλειώτης συνοδηγός του φορτηγού και ο Αλβανός οδηγός ταξί, ο οποίος μετέφερε τον καταδικασθέντα ομοεθνή του, στο σημείο της Αττικής όπου είχαν ραντεβού για την παράδοση των ναρκωτικών.
Οι τέσσερις καταδικασθέντες επιστρέφουν στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησαν.

Κατά τις απολογίες τους, τόσο ο 52χρονος, όσο κι ο 72χρονος επικαλέστηκαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία τους οδήγησαν στην εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ο γιος του τελευταίου, και οδηγός της νταλίκας ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τα ναρκωτικά.

Η νταλίκα που μετέφερε -εκτός των ναρκωτικών- τεράστιες ποσότητες κρέατος «παγιδεύτηκε» από την ΕΛ.ΑΣ., τον Φεβρουάριο του 2021 στον Σκαραμαγκά της Αττικής κι ενώ βρισκόταν σε στενή αστυνομική παρακολούθηση από την ώρα που αφίχθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη νταλίκα, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε κούτες, ανάμεσα στα κρέατα, 24.678 κιλά κάνναβης, 3,6 κιλά κοκαΐνης σε μορφή βράχου, ενώ κατασχέθηκε και το ποσό των 7000 ευρώ.

To Top