Παραδικαστικό κύκλωμα: Κάθειρξη 13 ετών σε δεύτερο βαθμό στην Αντωνία Ηλία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Δεκατρία χρόνια κάθειρξη επέβαλε σε δεύτερο βαθμό για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην πρώην ανακρίτρια Αντωνία (Τόνια) Ηλία. Η πρώην δικαστικός φυγοδικεί από το 2005 στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία από όπου καταφέρνει να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοση της στην Ελλάδα.

Εισαγγελέας της έδρας ήταν η Ελένη Ράικου η οποία και πρότεινε την καταδίκη της κατηγορούμενης. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε την Αντ. Ηλία ομόφωνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε ερήμην της κατηγορουμένης καθώς απορρίφθηκε το αίτημά της να παραστεί με βίντεο λινκ (κλήση) στην ακροαματική διαδικασία ώστε να συμμετέχει και να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Η Αντωνία Ηλία είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα σε 13 χρόνια κάθειρξη. Η ίδια δηλώνει αθώα, θύμα συμπαιγνίας που στήθηκε εναντίον της.

Η τότε ανακρίτρια διέφυγε στο εξωτερικό το 2005 και συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2011 από τις βρετανικές αρχές. Αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με περιοριστικούς όρους και φορώντας βραχιολάκι. Η έκδοσή της στην Ελλάδα πέρασε από συμπληγάδες. Τελικά η απόφαση περί έκδοσής της πάρθηκε από δικαστήριο στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου. Κατάφερε να καθυστερεί μέχρι και σήμερα την επιστροφή της στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις βρετανικές αρχές.

To Top