Κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών

107

Ήταν κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 26χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης!

Ειδικότερα, ο 26χρονος είχε ταξιδέψει από τον Πειραιά στην Κω μαζί με την 23χρονη Αλβανίδα φίλη του (τότε η κοπέλα ήταν 17 ετών) και μαζί τους είχαν μία ροζ βαλίτσα που περιείχε 1.326 γραμμάρια ηρωίνης και 1.077 γραμμάρια χασίς!

Το ζευγάρι συνελήφθη λίγη ώρα πριν από την αναχώρησηή τους για την Κάλυμνο όπου ήταν και ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία.
Χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισε μόνο ο 26χρονος Αλβανός, καθώς για τη συμπατριώτισσά του, η υπόθεση έχει διαχωριστεί καθώς ήταν ανήλικη και θα δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο Ανηλίκων.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 26χρονος δήλωσε αθώος και είπε ότι η φίλη και συμπατριώτισσά του τού είχε πει πως θα έπρεπε να δώσουν κάποια χρήματα του πατέρα της στην Κω και έτσι μετέβησαν στο νησί, ενώ ο ίδιος επεσήμανε ότι είχε πλήρη άγνοια για τα ναρκωτικά που υπήρχαν στη βαλίτσα.
Τελικά ο 26χρονος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο λόγω αμφιβολιών.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Αλέτρας.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στις 24 Μαΐου 2016 το πρωί με την σύλληψη του νεαρού ζευγαριού στο Μαστιχάρι της Κω!
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το ζευγάρι μπήκε στο πλοίο της γραμμής με προορισμό την Κω όπου και αφίχθη στις 7.30 το πρωί.

Εκεί, τους περίμεναν οι αστυνομικοί οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους εντόπισαν τους δύο Αλβανούς και τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Η (τότε) 17χρονη κοπέλα και ο (τότε) 20χρονος φίλος της με την αποβίβασή τους από το πλοίο πήραν ταξί και μετέβησαν στο Μαστιχάρι προκειμένου από εκεί να επιβιβαστούν εκ νέου στο πλοίο για να ταξιδέψουν στην Κάλυμνο.

Λίγο πριν από την εκ νέου επιβίβασή τους, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» και συνέλαβαν και τους δύο, ενώ σε έρευνα που έκαναν στη ροζ βαλίτσα που η νεαρή Αλβανίδα κρατούσε βρήκαν και κατέσχεσαν:
• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 1 κιλού και 326 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1 κιλού και 77 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Κινητά τηλέφωνα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», εξεταζόμενη από αστυνομικούς η 17χρονη αλλοδαπή είχε ισχυριστεί ότι τα ναρκωτικά της τα έδωσε ο πατέρας της ο οποίος είχε λίγο καιρό που αποφυλακίστηκε κατηγορούμενος για παρόμοιες υποθέσεις, προκειμένου να τα μεταφέρει στην Κάλυμνο.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε αρμοδίως.