Αυτή είναι ολόκληρη η απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους δικηγόρους οι οποίοι αμείβονται με μπλοκάκι

Η δικαστική απόφαση, έκτασης 54 σελίδων αναφέρει πως οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι πληρώνουν κατά ένα μέρος ασφαλιστικές εισφορές και τις υπόλοιπες ο εργοδότης. Όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr η κυβέρνηση “ρύθμισε” το θέμα των εισφορών πριν την απόφαση του ΣτΕ, καθώς ήταν μονόδρομος η δικαίωσή τους από τη Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του μέλους του ΔΣ Κων/νου Καρέτσου.

Δικηγόροι με μπλοκάκι: Μέσα σε 54 σελίδες οι δικαστές  της 7μελούς σύνθεσης του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ταξιαρχία Κόμβου) με την υπ΄ αριθμ. 13/2022, φέρνουν μια επανάσταση στις ασφαλιστικές εισφορές των νέων δικηγόρων που πληρώνονται με μπλοκάκι.

Το dikastiko.gr αποκαλύπτει ολόκληρη την απόφαση που ρυθμίζει πως οι εισφορές δικηγόρων που αμείβονται με μπλοκάκι επιμερίζονται στον ίδιο αλλά και στον εργοδότη (και δεν πληρώνονται εξ ολοκλήρου από τον δικηγόρο) .

Ειχε προηγηθεί (λίγο πριν την απόφαση του ΣτΕ) απόφαση της σημερινής κυβέρνησης, να ρυθμίσει το θέμα με υπουργική απόφαση της 20ης Δεκεμβρίου ενόψει της επικείμενης έκδοσης της δικαστικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ

To Top