Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του 10χρονου στη Μύκονο

Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου, τους τρεις κατηγορούμενους για το θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ Πασχαλάκη στις 11/8/14 στο Κάλο Λιβάδι Μύκονου την ώρα που έκανε θαλάσσια σπορ. Πρόκειται για τον τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης των θαλασσίων σπορ, την κόρη του (κατ ανάθεση εκπρόσωπο της επιχείρησης) και τον χειριστή του σκάφους για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 10χρόνος.

Συγκεκριμένα οι ποινές που επιβλήθηκαν στους τρεις κατηγορούμενους ήταν, πέντε (5) χρόνια κάθειρξη στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τρία (3) χρόνια φυλάκιση με αναστολή για την κόρη του, και τέσσερα (4) χρόνια φυλάκισης με αναστολή για τον χείριστη του σκάφους. Σύμφωνα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, που ψηφίστηκαν επί ΣΎΡΙΖΑ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, θα εκτίσει την στερητική της ελευθερίας ποινή του κατ οίκον, επειδή έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του, ενώ στους υπόλοιπους  χορηγήθηκε αναστολή της ποινής.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Πασχαλάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η  απόφαση του Εφετείου Αιγαίου είναι σταθμός για τα ποινικά χρονικά της χώρας, γιατί πλέον όσοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις για ασφαλή εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων και αιτιωδώς για το λόγο αυτό προκαλείται θάνατος, θα τιμωρούνται για κακουργηματική έκθεση και όχι για πλημμεληματική ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Απ’ την πλευρά του ο Παναγιώτης Πασχαλακης, πατέρας του αδικοχαμένου Μιχαήλ και ιδρυτής του Safe Water Sports δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση είναι μια δικαίωση. Ο αγώνας μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αλλά και μια σαφής προειδοποίηση για όλους όσους καταπατούν συστηματικά τα μέτρα ασφαλείας, ότι τα εγκλήματα πλέον θα τιμωρούνται».

https://www.zougla.gr/greece/article/enoxi-ke-se-deftero-va8mo-i-katigoroumeni-gia-ton-8anato-tou-10xronou-sti-mikono

 

To Top