Ρόδος: Ακυρώθηκε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα συζυγοκτονίας, όχι όμως και η ποινή

122

Το Εφετείο αποφάσισε επανάληψη της δίκης, κάνοντας δεκτό το αίτημα περί ερημοκαταδίκης του δράστη.

Απόπειρα συζυγοκτονίας: Ανατροπή έφερε η αναβίωση της υπόθεσης ενός 49χρονου ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 10 μηνών για άσκηση βίας σε βάρος της συζύγου του, κατηγορούμενος πως επιχείρησε το 2017 να την σκοτώσει.

Την περασμένη Δευτέρα βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, μετά από αίτηση ακύρωσης κατά της καταδικαστικής απόφασης με τον ισχυρισμό πως η υπόθεσή του δικάστηκε ερήμην του. Ο ίδιος δεν είχε εμφανιστεί σημειωτέον ούτε στο πρωτόδικο δικαστήριο, ούτε κατά την πρώτη έφεση που άσκησε.

Ωστόσο, στη νέα, δεύτερη έφεση που άσκησε επικαλούμενος την απουσία του από τις αρχικές αποφάσεις, το Εφετείο έκρινε πως πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημά του και να επαναληφθεί η δικαστική διαδικασία. Απόπειρα συζυγοκτονίας

Στην πράξη, το Εφετείο ανέπεμψε την υπόθεση χωρίς, όμως, να ακυρώνει την αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί – δηλαδή την κάθειρξη των 11 ετών και 10 μηνών.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 49χρονος όπως έγραψε το dikastiko.gr κατηγορείται (και έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα) ότι προσπάθησε να σκοτώσει την εν διαστάσει γυναίκα του με μαχαίρι και λοστό, ενώ εκείνη αντιστάθηκε με σπαθί σαμουράι.

Ειδικότερα, την 24η Ιουλίου 2017 και περί ώραν 23.00 όταν η σύζυγός του επέστρεψε από την εργασία της στην οικία της κι αφού είχε ξαπλώσει στον καναπέ αντιλήφθηκε ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της είχε εισέλθει εντός, παραβιάζοντας παράθυρο στο σαλόνι και την περίμενε, κρυμμένος στο παιδικό δωμάτιο.

Έφερε στο δεξί του χέρι ένα μαχαίρι που είχε πάρει από την κουζίνα και στο αριστερό χέρι ένα λοστό τον οποίο είχε η ίδια κρυμμένο για την προστασία της.

Κρατώντας τα ανωτέρω αντικείμενα φέρεται να όρμησε πάνω της για να την πλήξει αλλά δεν τα κατάφερε διότι η σύζυγός του, όταν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο, αντιστάθηκε και αμύνθηκε με ένα διακοσμητικό σπαθί σαμουράι, το οποίο είχε στο σαλόνι, ενώ καλούσε σε βοήθεια. Απόπειρα συζυγοκτονίας

Ο κατηγορούμενος μάλιστα τραυματίστηκε στο χέρι όταν προσπάθησε να αφαιρέσει από τη σύζυγό του το σπαθί, ενώ καθώς έβγαινε από το σπίτι την απείλησε πετώντας μάλιστα προς το μέρος της ξύλινες σανίδες, ενώ με έναν καπλαμά έσπασε την πόρτα κι ένα τζάμι. Ρόδος

Την 26η Ιουλίου 2017 και περί ώραν 20.15 ο κατηγορούμενος πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με την μοτοσυκλέτα του στην επαρχιακή οδό Καλυθιών – Φαληρακίου, ακινητοποίησε την εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία επέβαινε στην δικιά της μοτοσυκλέτα και εν συνεχεία φέρεται να την τράβηξε από τα μαλλιά με το αριστερό του χέρι, ενώ με το δεξί την χτυπούσε με μπουνιές σε όλο της το σώμα, προξενώντας της σωματικές βλάβες. Ταυτόχρονα την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του κατηγορούμενου έχουν σχηματιστεί πολλές δικογραφίες για περιστατικά βίας με θύμα την εν διαστάσει σύζυγό του. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι την 24η Ιουλίου 2017 τον είχε καλέσει στην οικία τους η σύζυγός του προκειμένου να μιλήσουν κι ότι εκείνη του όρμησε κρατώντας δύο μαχαίρια και τραυματίζοντάς τον.