Καταδίκες δύο ημεδαπών για καλλιέργεια κάνναβης

109

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 81χρονο σήμερα κάτοικο Αργαγγέλου που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου τον Ιούνιο του 2014 για καλλιέργεια και συγκομιδή κάνναβης από μη τοξικομανή.
Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του ως ανυποστήρικτη.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν συγκεκριμένα φυτεία κάνναβης στις Επτά Πηγές, την 29η Ιουνίου 2014. Διαπίστωσαν ότι ο χασισοκαλλιεργητής, είχε τοποθετήσει αντλία στην όχθη του ποταμού Λουτάνη και με λάστιχο μετέφερε νερό από το ποτάμι στην φυτεία. Η φυτεία κάνναβης ήταν περιφραγμένη με συρματόπλεγμα, προκειμένου να προστατεύονται τα δενδρύλλια από κατσίκια, που βόσκουν στην περιοχή.
Απογευματινές ώρες της 30ης Ιουνίου 2014, εμφανίστηκε στο σημείο ο κατηγορούμενος και αφού έσκαψε το χωράφι με τα χασισόδεντρα, κατέβηκε στην όχθη του ποταμού Λουτάνη, έθεσε σε λειτουργία την αντλία νερού και άρχισε να τα ποτίζει. Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους ενεδρεύοντες αστυνομικούς και συνελήφθη.
Οι αστυνομικοί προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση 35 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από 0,65 έως 1,70 μέτρων. Επίσης κατασχέθηκαν, μία βενζινοκίνητη αντλία – γεννήτρια μάρκας «KUMATSU» με ενσωματωμένο λάστιχο ποτίσματος μήκους οκτώ μέτρων, ένα λάστιχο ποτίσματος μήκους έξι και μισό μέτρων, μία τσάπα, πέντε πλαστικούς κουβάδες και μία σακούλα με λίπασμα.
Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια τους παρέδωσε στην οικία του, μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας μάρκας LAICA και μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία περιέχουσα σπόρους κάνναβης και από έτερη οικία στην περιοχή Αμπάς – Αρχαγγέλου, πέντε αποξηραμένα κλαδιά κάνναβης.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή, μειώνοντας κατά 6 έτη την πρωτόδικη καταδίκη του, σε έναν 47χρονο κάτοικο της Κω κατηγορούμενο για καλλιέργεια κάνναβης.
Ο 47χρονος κατηγορήθηκε ειδικότερα για το ό,τι την 16η Οκτωβρίου 2012 στην περιοχή Πλατάνι της Καρδάμαινας της Κω, εντός χαράδρας ευρισκόμενης σε μικρή απόσταση από καλύβα καλλιεργούσε 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 20 έως 70 εκατοστών.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

-Συνελήφθη την 13η Ιανουαρίου 2021 το πρωί στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 112 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 680 ευρώ.