Οι εισαγγελείς στην κομητεία του Λος Άντζελες κατέθεσαν δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του οδηγού του Tesla

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2019 στο Λος Άντζελες, ένα Honda Civic ανέβηκε στη διασταύρωση των λεωφόρων Artesia και Vermont λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Το φανάρι ήταν πράσινο.

Καθώς το αυτοκίνητο διέσχιζε τη διασταύρωση, ένα Tesla του 2016 που βρισκόταν σε αυτόματο πιλότο, βγήκε από μια λεωφόρο, παραβίασε ένα κόκκινο φανάρι και συγκρούστηκε με το Civic, σκοτώνοντας ακαριαία τον οδηγό και μία επιβάτη.

Περίπου δύο χρόνια αργότερα, οι εισαγγελείς στην κομητεία του Λος Άντζελες κατέθεσαν δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια εναντίον του οδηγού του Tesla, του 27χρονου Kevin George Aziz Riad.

Οι ειδικοί πιστεύουν μάλιστα ότι είναι η πρώτη κακουργηματική δίωξη στις ΗΠΑ σε βάρος οδηγού που κατηγορείται ότι προκάλεσε θάνατο κατά τη χρήση ενός μερικώς αυτοματοποιημένου συστήματος υποβοήθησης οδηγού.

Για αυτόν τον λόγο, η υπόθεση αποτελεί ορόσημο σε έναν όλο και πιο συγκεχυμένο κόσμο αυτόματης οδήγησης.

«Αποτελεί μια αφύπνιση για τους οδηγούς», αναφέρει ο Άλεν Κόρνχαουσερ, επικεφαλής του προγράμματος αυτόματης οδήγησης του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

«Ξαφνικά, μας κάνει να μην επαναπαυόμαστε στη χρήση τέτοιων μηχανημάτων που να ξεχνάμε το γεγονός ότι εμείς έχουμε την ευθύνη – όχι μόνο για τη δική μας ασφάλεια αλλά και για την ασφάλεια των άλλων».

https://www.kathimerini.gr/world/561678361/ipa-tesla-se-aytomato-piloto-skotose-dyo-anthropoys-ti-apofasise-i-dikaiosyni/

To Top