Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 36χρονος Ροδίτης που κατηγορούνταν για ληστεία.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που είχε γίνει στην αστυνομία στις αρχές Απριλίου 2016 από ένα ζευγάρι το οποίο και είχε ισχυριστεί ότι ο 36χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα (έναν άνδρα και μία γυναίκα) μπήκαν σπίτι τους αφού το παραβίασαν και στη συνέχεια τους χτύπησαν και τους αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 36χρονου και των δύο συγκατηγορουμένων του για ληστεία από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου μόνο ως προς τον 36χρονο καθώς οι άλλοι δύο έχουν αποβιώσει και έτσι έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος τους λόγω θανάτου. Σε ό,τι αφορά τον 36χρονο, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιάννη Χριστοφορίδη, τον έκρινε αθώο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Απριλίου 2016 και σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, άνδρες μαζί με μία γυναίκα αφού παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του 48χρονου, χτύπησαν τον ίδιο και την 46χρονη φίλη του.

Στη συνέχεια τους αφαίρεσαν ένα ζευγάρι γυαλιά, μία ζακέτα, ένα μπουφάν και διάφορα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και οι δράστες συνελήφθησαν το βράδυ της ίδιας ημέρας και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

https://www.rodiaki.gr/article/470832/athwwthhke-36xronos-rodiths-kathgoroymenos-gia-lhsteia

To Top