Πώς θα λειτουργούν τα δικαστήρια βάσει των νέων μέτρων – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

110

Όσα θα εφαρμόζονται στη σκιά της “Όμικρον”. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Νέα μέτρα δικαστήρια: Στο… ρυθμό της παράλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού, θα παραμείνουν τα δικαστήρια, συνεχίζοντας την υπολειτουργία τους σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα ΚΥΑ, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιλαμβάνει τα μέτρα έως τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Ειδικότερα, το ΦΕΚ αφορά «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00». Νέα μέτρα δικαστήρια

Νέα μέτρα δικαστήρια: Τι προβλέπεται 

Μεταξύ άλλων ορίζεται πως στα δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια, Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” και πειθαρχικά συμβούλια στα οποία μετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, καθώς και οι δικηγόροι, οι εκπαιδευτές, οι σπουδαστές και οι πολίτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή

β) πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

γ) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορoνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Παράλληλα, αναφέρεται πως στις δικαστικές αίθουσες ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 άτομα, πλην εξαιρέσεων που θα κρίνει ο προεδρεύων της διαδικασίας και εφόσον η παρουσία περισσοτέρων ατόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία για τη διεξαγωγή της δίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΑ