Καταδίκη για τη δολοφονία που είχε γίνει τον Μάϊο του 2005 στη Σούρπη Αλμυρού

166

Μια δολοφονία που είχε γίνει τον Μάϊο του 2005 στη Σούρπη Αλμυρού, συζητήθηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου, που έκρινε ένοχο τον 36χρονο δράστη, αλβανικής υπηκοότητας και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας και την ποινή της οκταετούς κάθειρξης.

Ο 36χρονος κατηγορούνταν ότι στις 29 Μαΐου του 2005, στη θέση Σταυρός Σούρπης, είχε μαχαιρώσει, καταφέρνοντάς του δύο χτυπήματα, που αποδείχθηκαν θανατηφόρα, έναν 20χρονο ομοεθνή του και τον είχε ληστέψει, παίρνοντάς του 600 ευρώ. Η δολοφονία φέρεται να είχε γίνει σε έναν χωματόδρομο και ο 36χρονος κατηγορούνταν ότι είχε καταφέρει δύο μαχαιριές στην καρδιά του 20χρονου ομοεθνή του… Ο 36χρονος απολογούμενος χθες φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, αλλά αρνήθηκε ότι λήστεψε τον ομοεθνή του. Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο δράστης είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και στην πατρίδα του την Αλβανία, ύστερα από μήνυση που είχαν υποβάλει εναντίον του, οι γονείς του θύματος. Στις φυλακές της γειτονικής χώρας εξέτισε μάλιστα 16 χρόνια από την ποινή του, χρόνος που θα του αφαιρεθεί από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Βόλου. Ο 36χρονος που είναι τρόφιμος φυλακών, συνελήφθη στη Σερβία, όπου είχε καταφύγει μετά την Αλβανία, δυνάμει του εντάλματος σύλληψης του ανακριτή Βόλου για τη δολοφονία του 20χρονου στη Σούρπη.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, που συνεχίστηκε μετά τη διακοπή της Δευτέρας, κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας ένας Έλληνας και ένας αστυνομικός, ενώ ομοεθνείς του δράστη και του θύματος, που είχαν επίσης δηλωθεί ως μάρτυρες, απουσίαζαν και αναγνώστηκαν οι καταθέσεις τους για το έγκλημα.