Ομόφωνη η απόφαση του Πενταμελούς Στρατοδικείου

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 36χρονος που κατηγορούταν για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα.

Η απόφαση του Πενταμελούς Στρατοδικείου ήταν ομόφωνη.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Τότε η σορός του μετανάστη βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς οικίας όπου εργαζόταν ως οικιακός βοηθός, στους Ελαιώνες Πυλαίας, ενώ έφερε σημάδια που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι στραγγαλίστηκε.

Πριν μερικές ημέρες, ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την αθώωση του 36χρονου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του: «Δεν μπορώ να καταλήξω στο ότι είναι ένοχος […] έχω αμφιβολίες για το κίνητρο», είπε, αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων και τις μαρτυρικές καταθέσεις, παρότι, όπως πρόσθεσε ίδιος, θεωρεί ως «πιθανότερη εκδοχή» το έγκλημα να τελέστηκε από τον κατηγορούμενο.

Παράλληλα, είχε αφήσει σαφείς αιχμές σε βάρος της αστυνομίας όσον αφορά το προανακριτικό έργο, εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι δεν εξετάστηκαν τα ρούχα του θύματος για τυχόν ανεύρεση DNA. «Κακώς τα έβαλε ο ιατροδικαστής σε σακούλα. Η αστυνομία τα είδε και τα θεώρησε ως μη αξιοποιήσιμα στοιχεία για την υπόθεση. Πήρε μπουκάλια, χαρτιά, σκουπίδια και δεν εξέτασε αυτό που ήταν το κυριότερο στοιχείο» σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «μεγάλη παράλειψη».

https://www.newsbeast.gr/society/dikastiko/arthro/7983773/dolofonia-batler-sti-thessaloniki-athoos-logo-amfivolion-o-katigoroumenos

To Top