Φυλάκιση 30 μηνών σε 60χρονο που είχε συλληφθεί με δύο κιλά χασίς

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατικό Κω) σε 60χρονο που συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου στην Κω, με περισσότερα από δύο κιλά χασίς τοποθετημένα σε 26 δοχεία, αλλά και τεχνικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια κάνναβης σε εσωτερικό χώρο, στην κατοχή του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, και ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για κατοχή κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, το πρωί της 7ης Αυγούστου, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του κατηγορουμένου, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Εκεί εντοπίστηκε σε δωμάτιο που βρισκόταν στην ταράτσα της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο 60χρονος, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2.154 γραμμαρίων συσκευασμένη μέσα σε είκοσι έξι γυάλινα δοχεία.

Επίσης βρέθηκαν δύο υφασμάτινες ντουλάπες ειδικά διορθωμένες και πλήρως εξοπλισμένες για παραγωγή εσωτερικού τύπου καλλιέργειας κάνναβης, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω καθώς και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ ο 60χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Ο συλληφθείς ωστόσο κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης και έτσι στις 12 Οκτωβρίου το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή.

https://www.rodiaki.gr/article/466235/fylakish-30-mhnwn-se-60xrono-poy-eixe-syllhfthei-me-dyo-kila-xasis

To Top