Τρία χρόνια με αναστολή σε 42χρονο που είχε 10 δενδρύλλια χασίς

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 42χρονο που είχε συλληφθεί στη Ρόδο, έχοντας μισό κιλό χασίς και δέκα δενδρύλλια κάνναβης στην κατοχή του.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από επτά χρόνια και χθες εκδικάστηκε από το δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Βάσιας Παπαγεωργίου, έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς τον 42χρονο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Όλα ξεκίνησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι στις 4 Νοεμβρίου 2014 το απόγευμα πραγματοποίησαν «έφοδο» στο σπίτι του 42χρονου όπου και εντόπισαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 505 γραμμαρίων
• 20 ναρκωτικά χάπια
• Ζυγαριά ακριβείας

Επιπλέον, ο 42χρονος διαπιστώθηκε ότι σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού του είχε διαμορφώσει ειδικά χώρο (αυτοσχέδιο θερμοκήπιο) μέσα στον οποίο καλλιεργούσε επιμελώς φυτά κάνναβης, υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασίας – φωτισμού –  θερμότητας) με χρήση τεχνιτών μέσων και λιπασμάτων.

Εκεί εντοπίστηκαν δέκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 70 έως 98 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν.
Όλα τα αναιρεθέντα ναρκωτικά, αντικείμενα, χρήματα, καθώς και τα δενδρύλλια  κάνναβης κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 42χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι τόσο το μισό κιλό χασίς όσο και τα δενδρύλλια που είχε εντοπιστεί να καλλιεργεί σε θερμοκήπιο που είχε φτιάξει στην αυλή του, τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Τα ίδια επανέλαβε χθες και ενώπιον του δικαστηρίου.

Με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 42χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

https://www.rodiaki.gr/article/466038/tria-xronia-me-anastolh-se-42xrono-poy-eixe-10-dendryllia-xasis

To Top