Από κάθειρξη 12 ετών σε φυλάκιση 4 ετών κατάφερε να μειώσει την ποινή του χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας Αλβανός, που το 2014 είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα για σωματεμπορία.

Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για σωματεμπορία, τελεσθείσα με τη χρήση βίας και άλλων εξαναγκαστικών μέσων, δια των οποίων ο δράστης κατακράτησε το θύμα με σκοπό να προβεί ο ίδιος στη γενετήσια εκμετάλλευσή του, κατ’ εξακολούθηση, ως και υπό την επιβαρυντική περίσταση ότι ενήργησε κατ’ επάγγελμα.

Χθες το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και τον απάλλαξε από την επιβαρυντική περίσταση ότι ενήργησε κατ’ επάγγελμα.

Έτσι, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκιση 4 ετών με αναστολή, τον έθεσε υπό την επιμέλεια επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής για 3 χρόνια και του επέβαλε τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μια φορά κάθε μήνα.

Την κρατούσαν σε σπίτι
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, η 28χρονη σήμερα Βουλγάρα γνώριζε ως φίλη μια ομοεθνή της, η οποία ζούσε στην Καλαμάτα με τον 39χρονο σήμερα Αλβανό φίλο της. Η γυναίκα αυτή έπεισε την 28χρονη ότι θα τη φιλοξενούσε και θα της έβρισκε δουλειά.

Τον Ιανουάριο του 2014 η 28χρονη Βουλγάρα πήγε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Φαρών, όπου διέμενε το ζευγάρι, μαζί με θείο του 39χρονου. Από εκεί και πέρα, όμως, άρχισαν τα βάσανά της. Την κράτησαν περιορισμένη στο διαμέρισμα, αφού της έσπασαν το κινητό τηλέφωνο, αποκόπτοντας την από κάθε επικοινωνία. Παράλληλα, της πήραν τη βουλγαρική ταυτότητα για να μην μπορεί να φύγει.

Εκεί άρχισαν να την εξαναγκάζουν καθημερινά να συνευρίσκεται σεξουαλικά με άγνωστους άντρες έναντι αμοιβής, την οποία κρατούσαν ολόκληρη.

Όταν δε η 28χρονη αρνιόταν να υποκύψει στις απαιτήσεις τους, τότε την απειλούσαν και τη χτυπούσαν.

Τώρα λέει ότι δεν έγιναν
Η 28χρονη κατάφερε κάποια στιγμή να πείσει έναν από τους πελάτες που της είχαν πάει να την αφήσει να κάνει ένα τηλεφώνημα και επικοινώνησε με ξαδέλφη της, η οποία πήγε στην Αστυνομία στη Ναύπακτο και ενημέρωσε για όσα συμβαίνουν.

Αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας, που κατέθεσε ως μάρτυρας χθες, είπε ότι πήγαν στο διαμέρισμα και συνέλαβαν τον 39χρονο Αλβανό, τον 56χρονο θείο του και τη γυναίκα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν την 28χρονη Βουλγάρα χτυπημένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πάντως, χθες στη δίκη δεν παρέστη ο κατηγορούμενος, ούτε όμως και το θύμα, ενώ στο δικαστήριο κατατέθηκε ένορκη βεβαίωσή της σε συμβολαιογράφο ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δε συνέβη…

Της Βίκυς Βετουλάκη

To Top