Ολοκληρώθηκε η «επιθεώρηση» του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα για θέματα διαφθοράς

156

διαφθοράς αλλοδαπών δημοσίων λειτουργών.

Η κα Χ. Κεφαλίδου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ και Τομεάρχης Παιδείας αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της ΕΑΔ στην ενδυνάμωση των μηχανισμών δημόσιας ακεραιότητας, με βασική προϋπόθεση την απαρέγκλιτη τήρηση της ανεξαρτησίας της από την Εκτελεστική εξουσία, σημειώνοντας ότι η θέσπιση αποτελεσματικών κανόνων και πρακτικών ελέγχου που εξασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό, αποτελεί όχημα εξάλειψης των φαινομένων διαφθοράς στις επιχειρηματικές συναλλαγές και ελατήριο υγιούς ανάπτυξης για τη χώρα μας. Παράλληλα, επισήμανε την επιτακτική ανάγκη εξασφάλισης κουλτούρας διαφάνειας και λογοδοσίας σε όλα τα στάδια των διεθνών δημοσίων συμβάσεων που συνάπτονται μέσα στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον διακρατικών συνεργασιών.

Τέλος, οι εργασίες της 4ης Φάσης Αξιολόγησης ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 01.10.2021 με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς επίσης και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, «η συγκεκριμένη αξιολόγηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα αποτελέσματα και οι συστάσεις που θα αποτυπωθούν στη σχετική Εκθεση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί τον Μάρτιο του 2022 στο Παρίσι, αναλύονται από τα αρμόδια όργανα ευρωπαϊκών και διακρατικών Οργανισμών, ξένων κρατών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, από επαγγελματίες δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, καθώς και από πιθανούς επενδυτές, που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα μας, ενώ λαμβάνονται υπ’ όψιν και στην κατάταξη των χωρών στους διεθνείς δείκτες για την ακεραιότητα, τη διαφάνεια, την καλή διακυβέρνηση και το υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον».

https://www.imerisia.gr/oikonomia/24563_oloklirothike-i-epitheorisi-toy-oosa-stin-ellada-gia-themata-diafthoras