Με φυλάκιση 3 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ερήμην, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, ο 26χρονος που είχε επιτεθεί με μαχαίρι στον πεθερό του, στην Ματαράγκα Καρδίτσας.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 26χρονο άνδρα είναι χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή. Χθες (4/10) στο ΜΟΔ ο 26χρονος δικάστηκε ερήμην, ενώ στην κατάθεσή του το θύμα της επίθεσης αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας πως ο πρώην γαμπρός του δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, αλλά όλα έγιναν πάνω στον διαπληκτισμό τους.

Επίσης, όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, η 25χρονη κόρη του και πρώην γυναίκα του καταδικασθέντα υποστήριξε πως ήταν η πρώτη φορά που την κακοποιούσε, ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχθηκε πως στο παρελθόν την είχε αρπάξει ακόμα μια φορά από τον λαιμό. Πρόσθεσε πως δεν ζουν πλέον μαζί, αφού ο 26χρονος έχει φύγει από το σπίτι τους και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών, ενώ για τις κατηγορίες της οπλοφορίας, οπλοχρησίας και απειλής τον τιμώρησε με επιπλέον 10 μήνες.

Πώς είχε γίνει το περιστατικό

Σημειώνεται ότι περιστατικό είχε συμβεί στις 19 Ιουνίου του 2016 στη Ματαράγκα Καρδίτσας, όταν ο 24χρονος τότε άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας, έριξε γροθιά στη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους. Τότε εκείνη κάλεσε σε βοήθεια τους γονείς της. Ο 24χρονος διαπληκτίστηκε με τον πεθερό του και πάνω στην ένταση άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο χτυπώντας τον στο χέρι και στο στήθος, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα για τη συρραφή των πληγών του.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/357932/katadikastike-erimin-gia-epithesi-me-kouzinomaxairo-ston-pethero-tou

To Top