Ένοχος για υπεξαίρεση ποσού 40.000 ευρώ κρίθηκε 47χρονος από το Εφετείο Δωδεκανήσου

94

Ένοχος για υπεξαίρεση ποσού περίπου 40.000 ευρώ κρίθηκε 47χρονος  από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς για την υπόθεση αυτή ο 47χρονος είχε κριθεί τον Ιούνιο του 2018 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένοχος για το αδίκημα της απάτης και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 47χρονος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, προχθές.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Φώτη Χατζηδιάκου μετέτρεψε την κατηγορία σε υπεξαίρεση και επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον 47χρονο, την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο 47χρονος φέρονταν το χρονικό διάστημα από τις 24 Ιουνίου 2014 έως τις 11 Ιουλίου 2014 να έπεισε άλλον για γεγονότα που γνώριζε ότι ήταν ψευδή με σκοπό να αποκομίσει όφελος.

Πιο αναλυτικά, φέρεται ότι αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη ζευγαριού συμπολιτών μας, έπεισε τη σύζυγο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 39.800 ευρώ παριστάνοντάς της ότι γνώριζε για ένα ακίνητο στην πόλη της Ρόδου το οποίο ανήκε σε υπό εκκαθάριση εταιρεία, η δε τιμή του ήταν πολύ συμφέρουσα, ότι είχε γνωριμίες με τους διευθυντές και εκκαθαριστές της εν λόγω εταιρείας και ότι θα αναλάμβανε εκείνος την όλη διαδικασία καθώς ήταν μία πολύ καλή επένδυση.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το κατηγορητήριο, καμία γνωριμία δεν είχε ο 47χρονος αλλά ούτε επρόκειτο να αγοράσει το ακίνητο.

https://www.rodiaki.gr/article/465795/enoxos-gia-ypexairesh-posoy-40-000-eyrw-krithhke-47xronos-apo-to-efeteio-dwdekanhsoy