Βόλος: Καταδίκες για απάτη δήθεν καταθέσεων σε τράπεζα της Αλβανίας με απόδοση 30%!

Απέσπασαν 45.000 € και 20 χρυσές λίρες από τέσσερις παθόντες

Το δέλεαρ της κατάθεσης χρημάτων σε τράπεζα της Αλβανίας με το εξωπραγματικό επιτόκιο 30% (!) δεν ήταν άλλο από απάτη, για την οποία καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια γυναίκα από τον Βόλο, ένας 39χρονος κάτοικος Μαγνησίας και ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 2 ετών και 360 ημερήσιες μονάδες προς 5 € την ημέρα η γυναίκα και σε 18 μήνες με αναστολή οι δύο συγκατηγορούμενοί της.
Η γυναίκα δικάστηκε ερήμην και αν δεν πληρώσει το ποσό των 1800 €, θα εκτίσει ακόμη 360 μέρες φυλάκισης, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος παρέστη στο Δικαστήριο και ο τρίτος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.
Οι τρεις κατηγορούμενοι απέσπασαν από τέσσερα άτομα (τρεις Βολιώτες επιχειρηματίες και μια επαγγελματία από το Αγρίνιο), από 13.500 € και 10 χρυσές λίρες απ΄τους δύο πρώτους, 13.000 € από τον τρίτο (απάτη για την οποία κατέθεσαν μήνυση) και από την επαγγελματία του Αγρινίου 5000 €, ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας, ενώ φέρεται να εξαπάτησαν και άλλους Βολιώτες και όχι μόνο, που όμως δεν κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος τους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι υπόσχονταν στα θύματα ότι έχουν ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που έτρεχε τράπεζα της Αλβανίας, που διαχειριζόταν Ευρωπαϊκά προγράμματα, για να κάνουν καταθέσεις με επιτόκιο 30% που θα τους απέφερε μεγάλες αποδόσεις.
Μάλιστα για να τους εντυπωσιάσουν, όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, η γυναίκα εμφανιζόταν με πολυτελές αυτοκίνητο (μάρκας Jaguar) ιδιοκτησίας του δεύτερου κατηγορούμενου, που φέρεται να έχει μεγάλη περιουσία, ενώ ο αλλοδαπός εμφανιζόταν ως μέλος εύπορης οικογένειας στην Αλβανία, με επενδύσεις σε ορυχεία και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…
Τελικά, τα θύματα έχασαν τα χρήματά τους, που δεν τους επιστράφηκαν ποτέ και η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο.

ΠΗΓΗ magnesianews.gr

To Top