Χτυπάει “κόκκινο” η ενδοοικογενειακή βία: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ

Μόνον το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 30 καταγγελίες και έγιναν 14 συλλήψεις για σχετικά περιστατικά.

Με τις συζυγοκτονίες να έχουν εισέλθει πλέον στην καθημερινότητά μας και μετά το πρόσφατο έγκλημα στη Δάφνη, όπου έχει λάβει διαστάσεις και ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταγγελιών από τους αστυνομικούς που μετέβησαν πριν κάποιες μέρες στο σημείο – έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε και προκαταρκτική έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές – σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Χτυπάει “κόκκινο” η ενδοοικογενειακή βία: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Μέσα μόλις στις τελευταίες 24 ώρες οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο διαχειρίστηκαν συνολικά 30 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των αρμόδιων υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 14 άτομα για, μεταξύ άλλων, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Όπως εξάλλου σημειώνεται, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006. Και παρά τα όποια μεμονωμένα ατυχή περιστατικά, υπογραμμίζεται ότι η ΕΛΑΣ διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Unics