Καταδίκες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε 4 υποθέσεις

Από: Δαμιανός Αθανασίου   08/07/2021 08:28

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, κάτοικο Κρεμαστής, κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών από υπότροπο και για παράνομη διαμονή στη χώρα.
Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη την 16η Σεπτεμβρίου 2020 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πρωινές ώρες της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 ο ανωτέρω εξήλθε της οικίας του και απέκρυψε ένα γυάλινο βάζο σε υπαίθριο σημείο εκεί κοντά.
Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση και την 13:30 ώρα της ίδιας ημέρας καθώς επέστρεφε στην οικία του, συνελήφθη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο προαναφερόμενο υπαίθριο σημείο βρέθηκε και κατασχέθηκε το γυάλινο βάζο το οποίο περιείχε μια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 69,5 γραμμαρίων και σε παρακείμενο σημείο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα κυτίο, το οποίο περιείχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με κοκαΐνη, μικτού βάρους 5,2 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με κοκαΐνη, μικτού βάρους 5,1 γραμμαρίων σε κουτί από παυσίπονα χάπια.
Επιπλέον κατά την σωματική του έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 2.585 ευρώ.
Εν συνεχεία ακολούθησε έρευνα στην οικία του παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 17 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 24 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στερείται των απαραίτητων εγγράφων για την νόμιμη διαμονή του στη χώρα.
Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση εμπλοκή του με την ποσότητα της κοκαΐνης που βρέθηκε έξω από την περιφραγμένη αυλή του σπιτιού του και σε απόσταση από την κεντρική είσοδο της αυλής.
Η ποσότητα των 24 γραμμαρίων της ινδικής κάνναβης, όπως διατείνεται, είναι σκέτα κλαδιά, ενώ όσον αφορά στην ζυγαριά που βρέθηκε, την είχε για να μετρήσει την ημερήσια δόση της πρωτεΐνης καθότι ασχολείται με τον αθλητισμό.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών σε έναν 62χρονο Ροδίτη για κατοχή – καλλιέργεια – παρασκευή ναρκωτικών ουσιών ενώ αθώος κρίθηκε ο 32χρονος γιος του.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 2 Φεβρουαρίου 2021 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.
Σε έρευνα στην κατοικία του πρώτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους 215 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 10,8 γραμμαρίων, 19 πλαστικές συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 106,9 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, μία ηλεκτρονική λειτουργική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ.
Επίσης, σε παρακείμενη αποθήκη βρέθηκε πλήρης καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με τρία δενδρύλλια, ύψους από 1,02 έως 1,2 μέτρα με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, αποτελούμενο από δύο θερμαντικές λάμπες, δύο ανεμιστήρες με ενσωματωμιένο φίλτρο, έναν αφυγραντήρα, ένα αερόθερμο, ένα πολύπριζο, έναν μετασχηματιστή τάσης ηλεκτρικού ρεύματος κι ένα ανακλαστικό πανί καθώς και ποσότητα επεξεργασμένων (βρασμένων) αποσπασμάτων δενδρυλλίων κάνναβης, μικτού βάρους 6,895 γραμμαρίων, από τα οποία στη συνέχεια παρασκευάζεται η πάστα κάνναβης με πολλαπλάσια περιεκτικότητα στη δραστική ουσία της τετραυδροκανναβινόλης (THC).
Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στην παρακείμενη οικία του δεύτερου κατά την διάρκειά της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους, 17 γραμμαρίων κι ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης, εντός αποθήκης προσκολλημένης στην ίδια οικία, εντοπίστηκε πλήρης καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με 22 δενδρύλλια, ύψους από 1,09 έως 1,50 μέτρων, μέσα σε 22 πλαστικές γλάστρες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, αποτελούμενο από πέντε θερμαντικές λάμπες με πέντε αντίστοιχους ανακλαστήρες, έναν αφυγραντήρα, τέσσερις μετασχηματιστές τάσης ηλεκτρικού ρεύματος, δύο χρονοδιακόπτες ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και δύο πλαστικά μπουκάλια ενισχυτικού υγρού λιπάσματος.
Τα εν λόγω δενδρύλλια ήταν σε πλήρη ανάπτυξη και λίγο πριν τη συγκομιδή τους.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Τάσος και Μιχάλης Διάκος.

-Ποινή φυλάκισης 3 ετών επιβλήθηκε και σε έναν Σύρο που συνελήφθη την 8η Σεπτεμβρίου 2019 από αστυνομικούς του ΑΤ Λέρου γιατί μετά την άφιξή του στο νησί με πλοίο κατείχε κάνναβη βάρους 145 γραμμαρίων την οποία είχε κρύψει σε συσκευασία σαμπουάν.

-Ποινή φυλάκισης 3 ετών επιβλήθηκε και σε έναν 52χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (υπό την ειδικότερη μορφή της παραλαβής, προμήθειας και κατοχής ακατέργαστης κάνναβης), κατόπιν εγκρίσεως σχετικού πρακτικού ποινικής διαπραγμάτευσης.
Το πρωί της 20ης Αυγούστου 2020 αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους σε μεταφορικές εταιρείες βρήκαν σε μια επί της λεωφόρου Τσαΐρι-Αεροδρομίου ένα ύποπτο δέμα με στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη αυτά του κατηγορούμενου. Το δέμα τέθηκε υπό επιτήρηση και όταν την 10.30 της 22ας Αυγούστου 2020 ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στην εταιρεία με ένα μαύρο αυτοκίνητο τύπου Ford Focus και το παρέλαβε, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Το δέμα περιείχε πέντε αυτοσχέδιες ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με κάνναβη βάρους 5.320 γραμμαρίων. Κατασχέθηκε ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο με δύο αριθμούς sim που κατείχε και το όχημα.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 ζυγαριές ακριβείας.
Απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένος τοξικομανής.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

To Top