Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 4 ετών σε 48χρονο για ξυλοδαρμό της συζύγου του

183

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε 48χρονος κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από την οποία επακολούθησε βαριά σωματική πάθηση του θύματος, σε βαθμό κακουργήματος.

Το αδίκημα αφορούσε τον άγρο ξυλοδαρμό της 50χρονης συζύγου του, πράξη που φέρεται να είχε τελέσει  στην Πέλλα.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα, κρίνοντας ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορία για την οποία επέβαλε στον 48χρονο ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr,  κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος  αρνήθηκε ότι χτύπησε την σύζυγο του τη δεύτερη φορά, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την βία που άσκησε πάνω της, πριν τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα να την καταστήσει ανάπηρη.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος ένοχος  σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επισημαίνοντας  ότι χτυπούσε συνέχεια την γυναίκα του, καθιστώντας την “σάκο του μποξ”..

Σημειώνεται, ότι η  παθούσα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει την δική της μαρτυρία.

Η υπόθεση: Από πλημμέλημα κακούργημα και… τούμπαλιν

Ο κατηγορούμενος  είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή κάθειρξης για ανάλογο προγενέστερο περιστατικό, ενώ ιγια την υπόθεση με την οποία ασχολήθηκε τώρα το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  είχε συλληφθεί και αρχικά είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας.

Όμως στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε έγγραφη αναφορά από το νοσοκομείο, όπου οι  γιατροί της ορθοπεδικής κλινικής ανέφεραν ότι η παθούσα έπρεπε να χειρουργηθεί για αποκατάσταση των τραυμάτων που της είχε προκαλέσει ο κατηγορούμενος και η σωματική βλάβη ήταν βαριά.

Έτσι η κατηγορία μετατράπηκε σε κακούργημα η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή και ο 48χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ο κατηγορούμενος τότε αρνήθηκε ότι χτύπησε την γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι από μόνη της αποφάσισε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να βγει στο μπαλκόνι τους σπιτιού τους, λίγες μέρες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με συνέπεια λόγω αστάθειας να πέσει και να τραυματιστεί. Ο ισχυρισμός αυτός όμως δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές που τον έστειλαν στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος

Στο βούλευμα με το οποίο είχε παραπεμφθεί σε δίκη στο ΜΟΔ Θεσσαλονίκης αναφερόταν ότι  ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι, το 2017, είχε προβεί σε άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του  η οποία υπέστη μόνιμη βλάβη και συγκεκριμένα αναπηρία σε ποσοστό 60%. Για αυτή την πράξη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών. Επίσης, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι  από τότε η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται συνεχώς και ότι λόγω της αστάθειας του βαδίσματος της έχει δήθεν αναμενόμενες πτώσεις και ότι ο ίδιος την φρόντιζε πολύ. Όπως έγινε και τον Φεβρουάριο του 2020, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Μόλις βγήκε από το νοσοκομείο η γυναίκα έπεσε και πάλι θύμα ξυλοδαρμού.

Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι ήδη είχε υποστεί μια χειρουργική επέμβαση στο πόδι της, ότι ήταν αδύναμη και είχε αστάθεια στο βάδισμα και πάρα ταύτα, της επιτέθηκε ξανά με σφοδρότητα, με κλωτσιές και μπουνιές, στα πόδια και σε άλλα σημεία του σώματος της

. «Της προκάλεσε, μεταξύ άλλων τραυματισμών, νέο κάταγμα στο δεξί της ισχίο επί εδάφους παλιού χειρουργηθέντος κατάγματος του ίδιου ισχίου για το οποίο απαιτήθηκε στη συνέχεια νέο χειρουργείο, νοσηλεία και αδυναμία κανονικής χρήση του δεξιού της ισχίου επί μακρόν» αναγράφεται στο βούλευμα.

Ωστόσο, το ΜΟΔ που εκδίκασε την υπόθεση, έκρινε ότι η κατηγορία έπρεπε να μετατραπεί σε πλημμέλημα

http://directnews.gr/dikastika/111808–essalonikh-fulakish-4-eton-se-48xrono-gia-ksulodarmo-ths-suzugou-tou