Η πρώτη προφυλάκιση για δολοφονία ζώου – Στη φυλακή 23χρονος που έσφαξε γάτα στην Πάτρα

200

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 23χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και ομολόγησε πως έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας κοντά στην οδό Παπαφλέσσα. Είναι η πρώτη προφυλάκιση δράστη και καθ’ ομολογία δολοφόνου ζώου από τον περασμένο Νοέμβριο, που η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα.

Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πάτρα, είναι γεγονός.

Ο 23χρονος Ρομά συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά τις καταγγελίες ότι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να τη σκοτώσει. Ο 23χρονος κρατήθηκε στο Β’ Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα, απ’ όπου πήρε αναβολή. Χθες, προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή και λίγο μετά τις 12:30 διατάχθηκε η προφυλάκισή του, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή».

https://www.enikos.gr/society/788743/i-proti-profylakisi-gia-dolofonia-zoou-sti-fylaki-23chronos-pou-e