Αθωώθηκε 70χρονη για ρευματοκλοπή

106

Είχε ήδη φύγει από το νησί μας και διέμενε στην Αθήνα για δέκα χρόνια, ωστόσο βρέθηκε κατηγορούμενη για ρευματοκλοπή!

Ο λόγος για μία 70χρονη η οποία χθες δικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Χαρούλας Ματσίγκου, την έκρινε αθώα!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη, η 70χρονη σήμερα γυναίκα, φέρονταν το χρονικό διάστημα από τις 21 Αυγούστου 2015 έως τις 28 Απριλίου 2020 να είχε κόψει τις σφραγίδες του κιβωτίου του μετρητή και να είχε επέμβει στον μηχανισμό μέτρησης.

Το συγκεκριμένο ρολόι της ΔΕΗ βρίσκονταν σε ακίνητο στην Ιαλυσό στο οποίο ως χρήστης φέρονταν η 70χρονη γυναίκα. Εξαιτίας αυτής δε της παρέμβασης, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, η αρμόδια εταιρεία ηλεκτροδότησης φέρονταν να έχει υποστεί ζημία ποσού άνω των 1.500 ευρώ.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου και η 70χρονη προσκόμισε όλα τα αποδεικτικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η ίδια είχε μετοικήσει στην Αθήνα το 1995 και έκτοτε διέμενε μόνιμα και αποκλειστικά εκεί χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο και φυσικά τον μετρητή.

Το δικαστήριο τελικά απάλλαξε από κάθε κατηγορία την 70χρονη κρίνοντάς την αθώα.

Σημειώνεται πως για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

https://www.rodiaki.gr/article/461798/athwwthhke-70xronh-gia-reymatokloph