Παξοί: Καταδικάστηκε ο Αλβανός αγρότης που επιτέθηκε βάρβαρα στον αστυνομικό πέρυσι τον Αύγουστο

154

Σε εννέα χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηγουμενίτσας

ο Αλβανός αγρότης, ο οποίος πέρυσι τον Αύγουστο επιτέθηκε βάναυσα σε αστυνομικό στην παραλία των Παξών.

Πώς συνέβησαν όλα

Ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και περπατούσε αμέριμνος στην παραλία των Παξών μαζί με δυο γυναίκες, επίσης αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε λίγο αργότερα. Μια ανδρική φιγούρα εμφανίστηκε ξαφνικά, κραδαίνοντας έναν σιδερολοστό. Πρόκειται για έναν Αλβανό αγρότη 50 ετών ο οποίος αιφνιδίασε τον αστυνομικό και του επιτέθηκε με λύσσα, έχοντας προφανή σκοπό να τον αποτελειώσει ή να του προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Κάτι που τελικά κατάφερε, καθώς η δύναμη με την οποία τον χτυπούσε στο κεφάλι με τον σιδερολοστό ήταν τέτοια που δεν του άφησε καν το περιθώριο να αμυνθεί.

Τα περισσότερα χτυπήματα είχαν στόχο το πρόσωπο και το κεφάλι του αστυνομικού με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να χρειαστεί να υποβληθεί σε διαδοχικές πλαστικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο 50χρονος έδερνε τον αστυνομικό χωρίς έλεος, αδιαφορώντας για το αν θα κατάφερνε να επιβιώσει από την σφοδρότητα των χτυπημάτων.

Προσωπικές διαφορές

Χθες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηγουμενίτσας, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δήθεν είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα από παλαιότερη σύλληψη του, ισχυρισμοί που όμως διαψεύστηκαν από τους υπόλοιπους μάρτυρες καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω αστυνομικός ουδέποτε είχε συλλάβει τον 50χρονο Αλβανό αγρότη, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για άλλα αδικήματα, όπως κλοπές και ενδοοικογενειακή βία.

https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1121094/paxoi-katadikastike-o-alvanos-agrotis-pou-epitethike-varvara-ston-astunomiko-perusi-ton-augousto/