Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ισόβια και 26 χρόνια κάθειρξη στον 46χρονο δράστη

184

Η απόφαση του δικαστηρίου

Σε ισόβια και άλλα 26 χρόνια κάθεριξης καταδίκασε το δικαστήριο τον 46χρονο δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης τον Ιούλιο του 2020, ο οποίος κρίθηκε σήμερα ομόφωνα ένοχος.

Με την απόφαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanilife.gr, ο 46χρονος δράστης της επίθεσης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του ενώ η τελική απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές του δράστη είναι τα ισόβια για την τετελεσμένη εγκληματική του ενέργεια σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια φυλάκισης για την πρώτη απόπειρα ανθρωποκτονίας, 7 έτη για τη δεύτερη απόπειρα και 4 έτη ακόμη για τις πράξεις της οπλοκατοχής, οπλοχρησίας και οπλοφορίας.

Σύμφωνα με την τοπική σελίδα, κατά την αποχώρηση του κατηγορούμενου υπήρξε ένταση και αποδοκιμασίες από τον κόσμο που παραβρέθηκε.

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Τι είπε στην απολογία του

Απίστευτα ήταν τα όσα ακούστηκαν στην απολογία του 46χρονου δράστη ο οποίος, μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ο Χίτλερ ήταν καλύτερος από τους εφοριακούς, ενώ ανέφερε ότι τα περιστατικά αστυνομικής βίας ήταν αυτά που τον οδήγησαν να προβεί στην επίθεση. Δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν σκότωσε αστυνομικό γιατί είναι αναλώσιμοι.

Ανέφερε ακόμα ότι «αν ήταν κλειστή η εφορία θα πήγαινα στην περιφέρεια ή στα δικαστήρια».

«Μας πατάνε και μας πίνουν το αίμα»

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στους λόγους που χτύπησε στην Εφορία: «Είναι οι οικονομικοί δολοφόνοι ή αλλιώς οικονομική αστυνομία. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις να ζήσεις, αν έχεις να φας. Πρέπει να πληρώσεις τον φόρο και ας μην έχεις να φας. Σου παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Ακόμα και ο Χίτλερ ήταν καλύτερος από τους εφοριακούς. Μας πατάνε και μας πίνουν το αίμα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει ζωές, γιατί να μην καταστραφεί και μια δικιά τους. Η επίθεση ήταν ενάντια στο Ελληνικό κράτος. Ξέρω πάρα πολλούς που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια εξαιτίας της τρομοκρατίας του Ελληνικού κράτους. Δεν σκότωσα αστυνομικούς γιατί είναι αναλώσιμοι. Δεν θα μπορούσε να σπάσει έτσι το σύστημα».

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/7500390/epithesi-me-tsekouri-sti-dou-kozanis-isovia-kai-26-chronia-katheirxi-ston-46chrono-drasti