Ένοχοι για τον θάνατο άνδρα που καταπλακώθηκε από φοίνικα αντιδήμαρχος και επιστάτης στην Καλαμαριά

161

Ο 71χρονος πέθανε το 2017 όταν εκτελούσε εργασίες και το δέντρο έπεσε πάνω του

«Βαριά» καμπάνα για τον θάνατο άνδρα, 71 ετών, που τον Οκτώβριο του 2017 καταπλακώθηκε από φοίνικα κατά την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή Βότση, επιφύλασσε στον τότε αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς και στον επιστάτης του το δικαστήριο.

Το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τους έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια, επιβάλλοντας στον πρώτο ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στον δεύτερο 18 μηνών. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά και ανέστειλε τις ποινές τους.

Ο ηλικιωμένος παρείχε κοινωφελή εργασία προς έκτιση μετατραπείσας ποινής και, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν διέθετε ειδίκευση στην κοπή δένδρων ούτε είχε εφοδιαστεί με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως κράνος, φωσφορούχο γιλέκο, ειδικά υποδήματα και γάντια.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στο κατηγορητήριο, το περιστατικό σημειώθηκε σε ιδιόκτητο κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Χαλκίας και Κιουπτσίδου, όταν ο 71 ετών άνδρας, μέλος συνεργείου, καταπλακώθηκε από τον κορμό φοίνικα που είχε κόψει προηγουμένως άλλος εργάτης, μέλος του ίδιου συνεργείου.

Ο 71χρονος μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε έξι μέρες αργότερα.

Απολογούμενοι, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Για την υπόθεση, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε ποσό ύψους 100.000 ευρώ στους οικείους του θανόντος για ψυχική οδύνη.

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/7532505/enochoi-gia-ton-thanato-andra-pou-kataplakothike-apo-foinika-antidimarchos-kai-epistatis-stin-kalamaria