Καταδίκες για διακίνηση ναρκωτικών

254

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 28χρονο υπήκοο Πακιστάν κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών.
Η ποινή του κατηγορούμενου, που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό, ανεστάλη επί 3ετία υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Ο 28χρονος εντός του μηνός Μαρτίου του 2020 εώς και την 8η Μαρτίου 2020 αγόρασε από άγνωστο κάνναβη βάρους 930 γραμμαρίων την οποία μετέφερε στην Κω την 9η Μαρτίου 2020 με το πλοίο Blue Star Χίος.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας.
-Η ίδια ποινή επιβλήθηκε δυνάμει πιστοποιητικού ποινικής διαπραγμάτευσης που επικυρώθηκε από το ίδιο δικαστήριο σε έναν αλλοδαπό που συνελήφθη την 2α Σεπτεμβρίου 2020 στην Λέρο για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών στο ΚΥΤ του νησιού και συγκεκριμένα ποσότητας κάνναβης άνω των 100 γραμμαρίων.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης.
-Το ίδιο δικαστήριο επικύρωσε πιστοποιητικό ποινικής διαπραγμάτευσης με το οποίο επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 3 ετών σε έναν υπήκοο Αλβανίας που φέρεται την 28η Φεβρουαρίου 2020 να προκάλεσε μια ημεδαπή να παραλάβει για λογαριασμό του ποσότητα ηρωίνης βάρους 390 γραμμαρίων που ήταν κρυμμένη σε ρόδα αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
-Σήμερα θα απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ένας υπήκοος Αλβανίας κάτοικος Κοσκινού κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.
Ο κατηγορούμενος σε υπαίθριο σημείο στην περιοχή Προφήτης Αμώς κατελήφθη τον Φλεβάρη του 2019 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατόπιν σωματικής έρευνας να κατέχει ένα πλαστικό κυτίο με 20 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 17,6 γραμμαρίων, ενώ κατόπιν νόμιμης κατ’ οίκον έρευνας παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής στην οικία που διαμένει κατελήφθη να κατέχει μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων, την οποία είχε αποκρύψει εντός ενός παπουτσιού καθώς και το χρηματικό ποσό των 6.165 ευρώ.
Τις ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών φέρεται να σκόπευε να πωλήσει σε τρίτους, γεγονός που αποδεικνύεται από το διαμοιρασμό σε πολλές συσκευασίες, καθώς και από την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής viber όπου γίνονται συνεννοήσεις για πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ενδεικτικά, την 8η Φεβρουαρίου 2019 κατόπιν συνομιλίας μέσω της εφαρμογής viber κανόνισε να πωλήσει σε ημεδαπή έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ, ενώ ορίστηκε και σχετικό προς τούτο ραντεβού σε ιδιωτική κλινική την ίδια ημέρα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr