Aνεστάλη η ποινή 43χρονου που καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη επειδή κατείχε 9 χάπια για την κατάθλιψη!

338

Ανεστάλη η ποινή Αφαντενού που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων έγινε χθες δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής ενός 43χρονου, υπηκόου Αλβανίας, κρατούμενου στις φυλακές Μαλανδρίνου, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο ανέστειλε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου που εκδόθηκε το 2014 με την οποία καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, της παραλαβής δέματος με ναρκωτικές ουσίες και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικής ουσίας σε αστυνομικό κρατητήριο, που φέρονται να τελέστηκαν τον Νοέμβριο του 2003.
Κατά της πρωτόδικης απόφασης έχει ήδη ασκήσει από τις 10 Φεβρουαρίου 2021 έφεση. Ο λόγος για τον οποίο δεν παραστάθηκε ποτέ κατά τη δικάσιμο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, είναι διότι την περίοδο της κλητεύσεώς του είχε ήδη αποχωρήσει από το νησί της Ρόδου και δεν έλαβε γνώση της δικασίμου, αφού είχε αλλάξει διαμονή.
Τονίζει ότι βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις καρτέλες χαπιών IMIPRAMINΕ έκαστης χωρητικότητας 13 χαπιών και συνολικά 39 χαπιών και 9 χαπιών LIBRIUM, εκ των οποίων μόνο τα τελευταία πληρούν την έννοια της ναρκωτικής ουσίας σύμφωνα με το νόμο, ενώ τα υπόλοιπα 39 δεν εμπίπτουν, ήτοι δεν πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες.
Προσθέτει ότι ήδη από το έτος 2003 πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή, που εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε έξαρση και για το λόγο αυτό λαμβάνει πολυετή φαρμακευτική αγωγή με λήψη ψυχοφαρμάκων.
Παρέστη η δικηγόρος κ. Μαρίνα Κρανίτη – Τσέρκη, εταίρος της δικηγορικής εταιρίας Τσέρκης & Συνεργάτες.
-Δεκτή έγινε από το ίδιο δικαστήριο χθες και αίτηση ακύρωσης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η έφεση σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης ενός 46χρονου.
Το δικαστήριο συγκεκριμένα επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών σε έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας που κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής και με ελαφρυντικό, διακίνησης κοκαΐνης. Ποινή φυλάκισης 2 ετών επιβλήθηκε σε έναν ημεδαπό συγκατηγορούμενό του που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικά ενώ απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη η έφεση του ανωτέρω που καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση σε ποινή φυλάκισης 3 ετών σε πρώτο βαθμό.
Το πρωί της 28ης Ιουνίου 2013, ανώνυμος ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου ότι ένα άγνωστο άτομο, μετρίου αναστήματος και κανονικής σωματικής διάπλασης, αφού κινήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα ύποπτα σε χώρο στάθμευσης στο Κορακόνερο, απέκρυψε ναρκωτικά σε καβάτζα.
Κατόπιν λεπτομερούς έρευνας στην περιοχή ανευρέθησαν, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 474 γραμμαρίων τοποθετημένες, η μία ανάμεσα στο φτερό και το αριστερό ελαστικό ενός τρέιλερ, και η άλλη ανάμεσα στο φτερό και το δεξιό ελαστικό του ίδιου τρέιλερ. Οι αστυνομικοί έστησαν ενέδρα για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους άγνωστους παραλήπτες της ανωτέρω ποσότητας κοκαΐνης.
Ο υπήκοος Αλβανίας, μετέβη στον χώρο στάθμευσης στο Κορακόνερο και μετά την πάροδο ολίγων λεπτών ανέλαβε συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 302 γραμμαρίων. Ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς και κατόπιν σωματικής έρευνας βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέραν της κοκαΐνης, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας Αλβανός, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Στη συνέχεια ο τελευταίος, μετέβη την 16.30′ ώρα, ως συνοδηγός στο όχημα που οδηγούσε ο δεύτερος και παρέλαβαν τη δεύτερη αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 172 γραμμαρίων, από την ίδια καβάτζα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr