Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε 10χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία του παππού του με μαχαίρι, αλλά έχει ήδη… εκτίσει την ποινή

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε ένας 27χρονος ομογενής, ο οποίος τον Απρίλιο του 2013 κατηγορείται πως σκότωσε με κουζινομάχαιρο τον παππού του (65 ετών τότε), στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε εκ νέου ένοχο για τη δολοφονία, αναγνωρίζοντάς του όμως και δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς -εκτός απ’ αυτό και της μετεφηβικής ηλικίας, που είχε λάβει στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Ως εκ τούτου, η ποινή του μειώθηκε από τα 15 στα 10 χρόνια κάθειρξης (και επιπλέον τρεις μήνες).

Πάντως, ο 27χρονος έχει ήδη αποφυλακιστεί, έχοντας συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της υφ’ όρον απόλυσης. Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι η σχέση του νεαρού με τον παππού του ήταν προβληματική. Αιτία φέρεται να στάθηκε η εμπλοκή του γονιών του κατηγορούμενου στην υπόθεση των «λευκών» γάμων, η οποία είχε αποκαλυφθεί λίγους μήνες νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό πρόσωπο την μητέρα του δράστη.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο παππούς του 27χρονου θεωρούσε υπεύθυνη τη νύφη του για το γεγονός ότι είχε προφυλακιστεί ο σύζυγός της και ο γιος του. Ο ίδιος ανέφερε, επιπλέον, στην απολογία του ότι κατά την τέλεση της πράξης βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν ήξερε τι έκανε.

https://www.newsbeast.gr/society/arthro/7164283/thessaloniki-katadikastike-se-10chronia-fylakisi-gia-ti-dolofonia-tou-pappou-tou-me-machairi-alla-echei-idi-ektisei-tin-poini

To Top