Καταδίκη 32χρονου για διακίνηση κοκαΐνης

263

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων σε έναν 32χρονο που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο 61χρονος συγκατηγορούμενός του κρίθηκε αθώος.
Ειδικότερα, όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ο δεύτερος κατηγορούμενος ενεπλάκη στην υπόθεση τυχαία. Όπως τόνισε κατά την απολογία του, είναι επιχειρηματίας, μόνιμος κάτοικος Αθηνών και ουδεμία σχέση έχει με την Κω κι ούτε έχει ταξιδέψει ποτέ.
Σε ένα ταξίδι του στην Βόρεια Ελλάδα, απώλεσε την ταυτότητά του η οποία όπως ισχυρίζεται χρησιμοποιήθηκε για συναλλαγή μέσω Western Union μεταξύ αυτού που την βρήκε, και στη συνέχεια την πλαστογράφησε, και του πρώτου κατηγορουμένου.
Μάλιστα, ο πρώτος κατηγορούμενος ήδη προανακριτικά είχε καταθέσει πως το άτομο από το οποίο αγόρασε τα ναρκωτικά ήταν 25-26 ετών, ενώ ο φερόμενος ως δεύτερος κατηγορούμενος τότε ήταν 55 ετών!
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο πρώτος κατηγορούμενος κατηγορείτο ως υπαίτιος του ό,τι στην Κω και σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, σε κάθε περίπτωση πάντως από τις αρχές του έτους 2012 μέχρι την 22.8.2014 με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος αγόρασε ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα αγόρασε με σκοπό τη διακίνηση από τον δεύτερο κατηγορούμενο άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης, έναντι αγνώστου τιμήματος και οπωσδήποτε την 22-8-2014 και περί ώρα 20.00 στο Μαρμαρωτό της Κω αγόρασε έναντι τιμήματος 300 ευρώ και κατείχε 6 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη, μεικτού βάρους 0,89, 0,99, 0,72, 0,75, 1,18 και 0,74 γραμμαρίων αντιστοίχως, ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του στο πλαίσιο νομότυπου ελέγχου που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.
Επίσης, ο πρώτος κατηγορούμενος κατηγορείτο ότι ως υπήκοος τρίτης χώρας και δη Αλβανίας εισήλθε παρανόμως και χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων με άγνωστο τρόπο και από άγνωστη περιοχή στην Ελλάδα προερχόμενος από την Αλβανία και συνελήφθη τελικώς στις 22-8-2014 στην περιοχή Μαρμαρωτό της Κω.
Για την δεύτερη πράξη της παράνομης εισόδου στη χώρα το Δικαστήριο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη.
Τον πρώτο κατηγορούμενο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Κω κ. Δημήτρης Δρόσος ενώ ο δεύτερος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ακη Δημητριάδη.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr