Ισόβια ξανά για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας

250

Κατερίνα Μάνθου

Στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του όσον αφορά στους κατηγορουμένους ως δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, βρίσκεται πλέον το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Μάλιστα η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η οποία έχει οριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου.

Ο εισαγγελέας της έδρας ήταν πάντως καταπέλτης για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίοι να σημειωθεί πως όλοι είναι κρατούμενοι σε φυλακές και για άλλες υποθέσεις. Κατά την αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων αλλά και να τους επιβληθεί ξανά ισόβια για τα εγκλήματά τους όπως και σε πρώτο βαθμό.

Ακόμη, κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης με ακρίβεια και με χρονολογική σειρά και σημείωσε ότι σε αυτή εκτός από ποινικές ευθύνες υπάρχει και ηθική ευθύνη των εμπλεκομένων προσώπων. Ακολούθησε η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Θεόδωρου Μαντά, ο οποίος αναφέρθηκε στο ήθος, την ακεραιότητα και τη διαδρομή του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο ίδιος επεσήμανε το μάθημα νομικού πολιτισμού που επιδεικνύει η οικογένεια Ζαφειρόπουλου. Σε δήλωσή του ο κ. Μαντά και με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα ανέφερε: «Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».

https://www.lawandorder.gr/Article/110582/justice/isobia-xana-gia-ti-dolofonia-zafeiropoulou-zitise-o-eisaggeleas