Ανησυχία για τον σεβασμό των προσωπικών δεδομένων στο Ισραήλ για περιοριστικές πολιτικές, που έρχονται κι εδώ…!

Το Ισραηλινό Κοινοβούλιο , έδωσε τη δυνατότηα , σήμερα στο Υπουργείο Υγείας , να κοινοποεί σε άλλες αρχές τις ταυτότητες των ανθρώπων που δεν έχουν εβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Ο νόμος υπερψηφίστηκε απο το Κοινοβούλιο με 30 ψήφους υπέρ και 13 κατά . Σύμφωνα, με επίσημη ανακοίνωση , σκοπός αυτού του νόμου , που θα έχει διάρκεια τριών μηνών ή έως ότου κηρυχθεί η λήξη της πανδημίας είναι η παρακίνηση του πληθυσμού για εμβολιασμό με προσωπική παρότρυνση .

Ως τώρα , ο αριθμός του Ισραηλινού πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech, ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια ανθρώπους, ή σχεδόν στο ένα τρίτο των περίπου εννέα εκατομμυρίων κατοίκων. Στην χώρα , εν μέσω της τρίτης καραντίνας , τα αυστηρά μέτρα έχουν αρχίσει σταδιακά να μειώνονται , με το κράτος να θετει σε λειτουργία κάποια εμπορικά κέντρα και καταστήματα που είναι προσβάσιμα σε ολόκληρο των πληθυσμό . Παρόλα αυτά, υπάρχουν μέρη που είναι διαθέσιμα, μόνο σε όσους διαθέτουν » πράσινη ταυτότητα » . Την κατόχη αυτής της ταυτότητας μπορεί να αποκτήσει κάποιος μόνο εφόσον έχει λάβει τη δεύτερη δόση εμβολίου πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα ή έχει αναρρώσει από την ασθένεια.

Μέρος του Ισραηλινού πληθυσμού, αντιδρά σε αυτή την απόφαση , θεωρώντας ότι προκαλεί διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη . Διαχασμός επικράτησε και στα μελη του Κοινοβουλίου . Η επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Μεράβ Μιχαέλι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «αρνείται στους πολίτες το δικαίωμά τους στην εμπιστευτικότητα όσον αφορά τα ιατρικά τους δεδομένα» . Στο πλαίσο αυτό , υπήρξε ανακοίνωση απο το Κοινοβούλιο που διαβεαβίωνε πως τα προσωπικά αυτά στοιχεία , θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τον σκοπό της παρότρυνσης του εμβολιασμού για την καταπολέμηση της Πανδημίας .

Πηγη : Μηχανή του Χρόνου

To Top