Αθώος κρίθηκε επιχειρηματίας που έμπλεξε επειδή έχασε την ταυτότητά του

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 61χρονος ομογενής επιχειρηματίας ο οποίος έχασε πριν από εννιά χρόνια την ταυτότητά του και βρέθηκε να εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, ενώ ένοχος κρίθηκε ο 37χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του.

Πιο συγκεκριμένα, 61χρονος είχε συλληφθεί στην Αθήνα την 1η Ιουλίου 2015 καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα από την ανακρίτρια της Κω, προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου διά του συνηγόρου του κ. Άκη Δημητριάδη ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος και σε αυτό είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως όλη αυτή η περιπέτεια που βιώνει δεν έχει να κάνει με τον ίδιο, αλλά πρόκειται για μία απλή σύμπτωση ή συνωνυμία.

Τελικά το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου με το υπ’ αρ. 47/2015 βούλευμά του είχε κάνει δεκτό το αίτημα του 61χρονου και είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 61χρονος αναζητούνταν και συνελήφθη καθώς φέρονταν να εμπλέκεται σε υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών (κακουργηματικού χαρακτήρα) και μάλιστα φέρονταν να έχει αποστείλει χρήματα μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών στον 37χρονο συγκατηγορούμενό του Αλβανό ο οποίος στην απολογία του είχε  το όνομα του 61χρονου λέγοντας όμως ότι πρόκειται για Αλβανό που διαμένει σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας και είναι 25 – 27 ετών.

Όπως είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην αίτησή του προς το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου ο 61χρονος, υπάρχουν πολλά στοιχεία που δεν συνάδουν με τη δική του κατάσταση όπως η ηλικία αλλά και η διεύθυνση κατοικίας από την οποία έχει φύγει από το 2006.

Ο ίδιος είχε αναφέρει επίσης πως το 2012 είχε χάσει την ταυτότητα ομογενούς που κατείχε την οποία απώλεια και είχε δηλώσει στις αρμόδιες αρχές άμεσα, ενώ από το 2015 είναι πλέον Έλληνας πολίτης (με απόφαση που έχει δημοσιευθεί και στο ΦΕΚ) και ζει με την οικογένειά του στην πρωτεύουσα όπου διατηρεί και δική του επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια.

Ο 61χρονος αρνούνταν εξ αρχής ότι γνωρίζει τον 37χρονο συγκατηγορούμενό του ή ότι έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση που τον κατηγορούσαν και τόνισε ότι ουδέποτε πήρε κλήση απολογίας από την ανακρίτρια Κω στην οποία θα εμφανιζόταν προκειμένου να τις εξηγήσει ότι δεν είναι αυτός που αναζητούν και βέβαια να αποδείξει ότι δεν έχει τον παραμικρό λόγο να φοβάται να καταθέσει.

Ο 61χρονος είχε αναφέρει επίσης ότι η επαγγελματική και οικογενειακή του δραστηριότητα αναπτύσσεται μόνο μέσα στην Αττική και ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση με τη νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα με την Κω όπου φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα για το οποίο και κατηγορούνταν.

Η κοκαΐνη, η σύλληψη και η καταδίκη

Η υπόθεση αφορά έξι «φιξάκια» κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 37χρονου Αλβανού.

Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Αυγούστου 2014 το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν στην περιοχή Μαρμαρωτό της Κω τον 37χρονο Αλβανό και σε έλεγχο που του έκαναν βρέθηκαν στην κατοχή του έξι ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 5,27 γραμμαρίων τις οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία, σκόπευε να διακινήσει σε τοξικομανείς. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του συλληφθέντος κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του χθες δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Δρόσου έκρινε ένοχο τον αλλοδαπό για τα ναρκωτικά με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ έπαυσε η ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.

https://www.rodiaki.gr/article/452256/athwos-krithhke-epixeirhmatias-poy-emplexe-epeidh-exase-thn-taytothta-toy

To Top