Για άλλους έξι μήνες στη φυλακή η 33χρονη που απήγαγε την ανήλικη Μαρκέλλα – Τι λέει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

 Περαιτέρω έρευνα της δικογραφίας για την απαγωγή της Μαρκέλλας έκρινε πως απαιτείται με βούλευμά του το Συμβούλιο. Θα παραμείνει φυλακισμένη μέχρι τη συμπλήρωση ενός έτους

Σημαντικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στην υπόθεση της 33χρονης, η οποία τον περασμένο Ιούνιο απήγαγε στη Θεσσαλονίκη ένα 10χρονο κορίτσι και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος εκτός από την αρπαγή ανηλίκου, μεταξύ άλλων για μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, πορνογραφία καθώς και την χορήγηση ναρκωτικών ουσιών στη μικρή.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την παράταση της κράτησης στις φυλακές Ελαιώνα της 33χρονης για άλλους έξι μήνες.

Ειδικότερα στο βούλευμα επισημαίνεται πως «βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, υπήρξαν βάσιμες ενδείξεις ότι η κατηγορούμενη παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθότι αφού αφαίρεσε τα ρούχα της ανήλικης, την έλουσε και έριξε λάδι στο σώμα της, στη συνέχεια της φόρεσε τα δικά της ρούχα και την έβαψε με μακιγιάζ στα χείλη και στα μάτια και άρχισε να την φωτογραφίζει με τρόπο ώστε, να προκαλείται γενετήσια διέγερση».

Από την αξιολόγηση του συνόλου του αποδεικτικού υλικού, το Συμβούλιο έκρινε ότι η εν λόγω δικογραφία χρήζει περαιτέρω έρευνας καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής της 33χρονης κατηγορούμενης, ενώ καταγράφεται για την παράταση κράτησής της και βάσιμος κίνδυνος φυγής.

Εξάλλου, μετά την απελευθέρωση της ανήλικης, η 33χρονη είχε προσπαθήσει να διαφύγει και μετακινήθηκε στην Κατερίνη όπου νοίκιασε διαμέρισμα. Εκεί, την εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες διαπίστωσαν πως είχε επιχειρήσει να καταστρέψει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της ώστε να μην υπάρχουν αποδείξεις ειδικά ως προς το αδίκημα της πορνογραφίας.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν πως η 33χρονη ασέλγησε σε βάρος της ανήλικης, της χορήγησε ναρκωτικά ενώ έκανε και η ίδια χρήση και υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος της για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού. 

Τι λένε οι δύο πλευρές

«Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η κατηγορούμενη δε διέπεται από κανένα “πνεύμα” συνεργασίας προς την ανακριτική Αρχή και δεν επέδειξε κανένα ίχνος μετάνοιας» σημείωσε η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας της ανήλικης, Ανθούλα Ανάσογλου, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την συνέχιση της κράτησης της 33χρονης κατηγορούμενης.

«Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για το κύκλωμα το οποίο υφίσταται, πίσω από τις ενέργειες της και χρηματοδότησε τη φυγή της και προφανέστατα τη σιωπή της» πρόσθεσε δίνοντας έμφαση στα στοιχεία που θα προκύψουν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της 33χρονης.

Η ίδια πάντως εξακολουθεί να δηλώνει αθώα. «Έχω μετανιώσει αληθινά που δεν επέστρεψα την ανήλικη στην οικογένεια της αμέσως. Ήθελα να νιώσω μητέρα. Έφταιγε ο πανικός ο φόβος μου που με αναζητούσε η Αστυνομία και η χρήση Ναρκωτικών αλλιώς θα φερόμουν διαφορετικά, πιο λογικά» δήλωσε προ μηνών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της, Βασίλειος Νουλέζας, τόνισε ότι «η υπόθεση της που υπερασπίζομαι δικαιολογητικά συγκλόνισε την κοινή γνώμη εξαιτίας των κατηγοριών που της αποδίδονται και του τρόπου τέλεσης των αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα» και κατέληξε: «Θα αποδειχθεί όμως στο ακροατήριο κάτω υπό ποιες συνθήκες ενήργησε αν είχε ψυχική και πνευματική διαύγεια καθαρότητα και ηρεμία που της καθιστά λόγω της χρήσης ναρκωτικών ελαττωμένου καταλογισμού. Είναι σαφής η διάταξη του Ποινικού Κώδικα. Στην περίπτωση της ακούστηκαν υπερβολές περί δήθεν κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας που δεν υπάρχει».

https://www.dikastiko.gr/eidhsh/gia-alloys-exi-mines-sti-fylaki-i-33chroni-poy-apigage-tin-aniliki-markella-ti-leei-to-voyleyma-toy-symvoylioy-plimmeleiodikon-thessalonikis/

To Top