Κατατέθηκε από το Δικηγόρο Κυριάκο Κόκκινο η αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραγικό θάνατο του γνωστού μουσικού Δημήτρη Τουρναβίτη και της ηθοποιού συζύγου του Χρύσας Σπηλιώτη, στην τραγωδία του Ματιού!

373

Η οικογένεια Τουρναβίτη κατέθεσε, μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Κυριάκου Κόκκινου, αγωγή χρηματικής ικανοποίησης για την ψυχική οδύνη από τον τραγικό θάνατο του γνωστού μουσικού Δημήτρη Τουρναβίτη και της ηθοποιού συζύγου του Χρύσας Σπηλιώτη.

Τα στοιχεία συνυπευθυνότητας του Δημοσίου, της Περιφέρειας και των Δήμων, συνταρακτικά και αδιάσειστα, περιμένουν την αξιολόγησή τους από τα Διοικητικά Δικαστήρια, μπας κι έστω μέσω αυτής της διαδικασίας, δεήσουν οι υπεύθυνοι κι οι υπηρεσίες να ενσωματώσουν την ιστορική εμπειρία από τη σωρεία εθνικών τραγωδιών, βελτιώνοντας τη λειτουργία τους και ελαττώνοντας κάποτε την επαναληψιμότητά τους λόγω αδιαφορίας και ανικανότητας!

Δείτε ΕΔΩ:

Ο χρήστης Κυριάκος Κόκκινος είναι με τους Kostas Tournavitis και Katerina Rista στην τοποθεσία Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

14 Δεκέμβριος 2018  · Αθήνα 

Ο Δικηγόρος Κυριάκος Κόκκινος και ο Kostas Tournavitis μιλούν στη δημοσιογράφο του Star Katerina Rista για τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του δασκάλου μουσικής Δημήτρη Τουρναβίτη και της συζύγου του ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, κατά παντός υπευθύνου για την ασύλληπτη εθνική τραγωδία στο Μάτι, με τους 102 νεκρούς , μιας εξακολουθητικώς απαίδευτης, απροετοίμαστης και αφύλακτης χώρας. Καθώς το δράμα βαίνει προς την κορύφωσή του και την αναγκαία σε όλους κάθαρση, τα αγωνιώδη ερωτήματα αιωρούνται ακόμη αναπάντητα …

Καθώς δε μια κοινωνία θα αναζητά συνεχώς αποδιοπομπαίους τράγους για να διασκεδάζει ανούσια τον εσωτερικό της πόνο , που προκαλεί η συνείδηση της ανεπάρκειας, του μη αναπόφευκτου σφάλματος και της αμείλικτης συναίσθησης της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, μη αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της ΜΕΤΑ-ΝΟΙΑΣ, θα εκτίθεται διαρκώς σε τραγικά επαναλαμβανόμενες εκατόμβες πρόωρα θυσιασμένων στην αμέλεια κι εγκληματική παράνοια ανθρωπίνων ζωών!

Το πνευματικό νόημα κι αυτής της τραγωδίας δεν κρύβεται στον έλεγχο της αυτονόητης ενοχής των αμέσως υπευθύνων, αλλά στη βαθιά συνειδητοποίηση της αλληλεξάρτησής μας ως ανθρώπων , όπου το σφάλμα του ενός επιδρά στον ίδιο, αλλά ταυτόχρονα και σε όλα τα υπόλοιπα κύτταρα της ανθρώπινης κοινότητας!

Καθώς δε είναι αδύνατο να αλλοιώσουμε το παρελθόν, οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε εμπειρικά , ώστε σοφότεροι και ισχυρότεροι να βελτιώσουμε το εκάστοτε παρόν μας και να σμιλεύσουμε το συλλογικό μας μέλλον σε έναν Κόσμο, όπου το δικαίωμα στην ασφάλεια θα κατανοείται ορθά, ως η ιερή υποχρέωση καθενός, απέναντι σε όλους, να μην σφάλλει, να Ζει επιδιώκοντας την Τελειότητα!!!

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Διαπραγματευτής, Coach, CSAP

Πρόεδρος Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση για τον θάνατο της Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου  της! - Ladytimes