Καταδίκη 49χρονου αλλοδαπού για εξακολουθητική ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

297

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 49χρονο υπήκοο Αλβανίας, που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης ενώπιον ανήλικων μελών της οικογένειας, της ενδοοικογενειακής απειλής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης εναντίον αστυνομικού και της αντίστασης κατά της αρχής.
Όπως έγραψε η «δ», ο 49χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών με 3ετή αναστολή, με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της υποχρεωτικής παρακολούθησής του από ψυχολόγο για 15 συνεδρίες εντός διαστήματος 3 μηνών για την διαχείριση του θυμού και δυσάρεστων καταστάσεων.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το ΑΤ Ρόδου για τα ως άνω αδικήματα που έλαβαν χώρα την 01.45 ώρα της 3ης Σεπτεμβρίου 2016 στη Ρόδο.
Τον ανωτέρω τόπο και χρόνο ο κατηγορούμενος χτύπησε με τα χέρια του, εξύβρισε και απείλησε την 42χρονη σύζυγό του.
Εποχούμενη περιπολία αστυνομικών που επιλήφθηκε του συμβάντος ενημερώθηκε από την 42χρονη ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση σε βάρος του.
Μόλις γνωστοποιήθηκε από τους δύο αστυνομικούς, που προσέτρεξαν στην οικία, στον κατηγορούμενο ότι πρόκειται να συλληφθεί εκείνος αντιστάθηκε, εξύβρισε τα όργανα, χτύπησε με μπουνιά τον έναν και τους απείλησε.
Ο ίδιος απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι δεν τους χτύπησε αλλά τους εξύβρισε διότι βρισκόταν σε ένταση ενώ υποστήριξε ότι οι σχέσεις του με την σύζυγο του έχουν κλονιστεί διότι ενώ την συνδράμει οικονομικά και επαγγελματικά δεν επιδεικνύει την προσήκουσα επιμέλεια στην ανατροφή των παιδιών του.
Γενικώς πάντως η στάση του ενώπιον του δικαστηρίου δεν ήταν η αναμενόμενη και δεν είχε επιδείξει μεταμέλεια για τις πράξεις του.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου παρέστη ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης ενώ ως συνήγορος του αστυνομικού προς υποστήριξη της κατηγορίας παρέστη ο κ. Ακης Δημητριάδης.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr