Δικαστήριο έριξε 7 χρόνια σε φορτηγατζή για αποπλάνηση ανηλίκου το 2013, προλαβαίνοντας την παραγραφή του αδικήματος

229

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 50χρονος φορτηγατζής, έπειτα από την ποινή κάθειρξης επτά ετών που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, στο οποίο παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, παρά τα μέτρα περιορισμού που βρίσκονται σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεδρίασε κατ’ εξαίρεση, με αφορμή και τον κίνδυνο παραγραφής, καθώς το αδίκημα συνέβη το 2013.

Ο δράστης κατηγορήθηκε παραμονές του Πάσχα του 2013 για βιασμό και αποπλάνηση ενός 14χρονου αγοριού (παιδί των γειτόνων του), την κατάσταση του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, ακόμα και όταν ο μαθητής β’ γυμνασίου αρνήθηκε τη συνεύρεση, αισθανόμενος “αηδία”».

Ο ίδιος, πάντως, στην απολογία του αρνήθηκε τα πάντα και υποστήριξε πως όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται είναι προϊόν «μυθοπλασίας». Από την πλευρά του, το θύμα, που σήμερα είναι ενήλικας, επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και πρωτόδικα, με συνέπεια ο 50χρονος να οδηγηθεί τελικά στη φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο επαγγελματίας οδηγός φορτηγών και ο τότε μαθητής της β’ γυμνασίου ήταν γείτονες σε χωριό της Kαρδίτσας.

Αποδέχθηκε την πρόσκληση

Όπως σημειώνεται και στο κατηγορητήριο, τη Μεγάλη Παρασκευή του 2013 ο δράστης προσκάλεσε στο σπίτι του τον ανήλικο, ο οποίος έκανε παρέα με την κόρη του, και, έχοντας την εντύπωση πως θα συναντούσε τη φίλη του, αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ωστόσο, οι προθέσεις του 50χρονου αποκαλύφθηκαν γρήγορα, αφού έβαλε το θύμα να καθίσει στο σαλόνι και εν τω μεταξύ εκείνος επέστρεψε τυλιγμένος μόνο με μια πετσέτα, για να αποπλανήσει τον ανήλικο, ικανοποιώντας τις δικές του ερωτικές επιθυμίες.

https://www.newsbreak.gr/dikaiosyni/147872/dikastirio-fortigatzis-apoplanisi-anilikoy/